szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Hajdúszoboszlón vásárolna üdülőt a román oktatási minisztérium alárendeltségébe tartozó kolozsvári Gyermekpalota, amely a közoktatásban részt vevő erdélyi diákoknak kínál különböző szabadidős tevékenységeket.

Valentin Cuibus, az intézmény igazgatója elmondta, hogy már előszerződést kötöttek az üdülő megvásárlására, az üzlet lebonyolításához azonban még a bukaresti szaktárca beleegyezése is szükséges - írta pénteki számában a Krónika című, Kolozsváron megjelenő napilap. Az igazgató szerint előnyös lenne a kolozsvári intézmény számára a 43 férőhelyes üdülő megvásárlása, hiszen népszerű kirándulási célpont lenne az erdélyi gyerekek számára. A kolozsváriak 220 ezer eurót fizetnének az üdülőért, amihez 900 ezer négyzetméteres telek is tartozik. 

Cuibus szerint Romániában kétszer annyiba kerülne egy hasonló méretű üdülőközpont, ráadásul a Debrecen melletti fürdővárosban összehasonlíthatatlanul jobbak az infrastrukturális adottságok, és az étkeztetés, a szórakozás is feleannyiba kerül, mint Romániában.


 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Külföldi ingatlanokat ad el az állam

Megtette a Külügyminisztérium az első lépéseket a kihasználatlanul, üresen álló, de értékes és forgalomképes, magyar tulajdonban álló külföldi ingatlanok eladásáért - mondta Balázs Péter külügyminiszter.

hvg.hu Gazdaság

Egyre szívesebben adnak ingatlanhitelt az európai bankok

Az első osztályú ingatlanok értékének és a befektetési piacok forgalmának fellendülése 2009 második felében jó hatással volt az európai hitelpiacokra – derül ki a CB Richard Ellisnek (CBRE) legfrissebb tőkepiaci elemzéséből.

hvg.hu Vállalkozás

Offshore, ingatlan és adóalap-korrekció: mi változott?

A társasági adó kulcsa 16-ról 19 százalékra emelkedett, s ezzel egyidejűleg megszűnt a 4 százalékos különadó. Változott az offshore és az ingatlan adózása és enyhültek az adóalap-korrekcióra vonatkozó szabályok. 2010 legfontosabb társasági adót érintő változásai.

Elkezdték a tömeges oltást Oroszországban

Elkezdték a tömeges oltást Oroszországban

A Bizottság alelnöke elmondta, adott esetben milyen támogatásokat vonhatnak meg Magyarországtól

A Bizottság alelnöke elmondta, adott esetben milyen támogatásokat vonhatnak meg Magyarországtól

Ismét börtönbe kell vonulnia a Samsung első emberének

Ismét börtönbe kell vonulnia a Samsung első emberének