szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

További emelkedés, de korrekció is elképzelhető pénteken a Budapesti Értéktőzsdén az MTI által megkérdezett szakértők szerint.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. üzletkötője változatlanul úgy látja, mintha az eladók eltűntek volna, főleg a magyar piacon. A bróker megjegyezte, hogy a korrekciótól mindig tartani kell, de ennek továbbra sincs semmi nyoma. Lassan mérlegelni lehet a tőzsdemutató történelmi csúcsának elérését, "csak még egy ilyen hónap kell hozzá". Balásy Zsolt megjegyezte: a Magyar Telekom ára még közel sem mutatja a gazdasági környezetnek azt a javulását, mint az OTP-é, pedig - az osztalék miatt - a kamatkörnyezet is kedvez a  telekomcég papírjának. 

Péter János, a KBC Securities  üzletkötője arról számolt be, hogy az amerikai piac fejlemények meglepték a nemzetközi piacokat és csütörtökön a budapesti zárás előtti rally "ránk ragadt, mint szamáron a fül". Miközben a nemzetközi piacok visszakorrigáltak, a Budapesti Értéktőzsde mutatója csütörtökön két éves csúcson zárt. A bróker beszámolt arról, hogy a Goldman Sachs tartásról vételre ajánlotta az OTP-t. A magyar bankpapír a Mol-lal együtt olyan szinteket lépett át, ami elgondolkodhatja a befektetőket. Összességében szolid korrekció várható pénteken a budapesti részvénypiacon, de hogy ez a "fékbehúzás" mennyire lesz tartós, az kérdéses - vélekedett Péter János. 

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 605,11 pontos, 2,48 százalékos emelkedéssel, 25047,54 ponton - több mint két éve nem látott csúcson - zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 39,5 milliárd forint volt csütörtökön, a vezető részvények az Egis és Richter kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest. A Mol 500 forinttal, 2,48 százalékkal 20700 forintra erősödött, 4,3 milliárd forintos forgalomban. Az OTP részvények ára 349 forinttal, 4,95 százalékkal 7400 forintra nőtt, forgalmuk 29,1 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 16 forinttal, 2,13 százalékkal 766 forintra emelkedett, forgalma 3,0 milliárd forint volt. A Richter papírok árfolyama 200 forinttal, 0,46 százalékkal 43700 forintra csökkent, a részvények forgalma 2,5 milliárd forintot ért el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden második ember fertőzöttnek bizonyult a pécsváradi tömeges tesztelésen

Minden második ember fertőzöttnek bizonyult a pécsváradi tömeges tesztelésen

Belföldi repülőjáratokat tiltanak Franciaországban ott, ahol vonattal is lehet menni

Belföldi repülőjáratokat tiltanak Franciaországban ott, ahol vonattal is lehet menni

Üvegből készült zajvédő falat próbálnak ki az M7-esen

Üvegből készült zajvédő falat próbálnak ki az M7-esen