Tetszett a cikk?

Közüzemi és egyéb számlák, munkanélküliség esetére szóló biztosítását vállalja a MIB Europe Biztosítási Alkusz Zrt., a biztosítás kockázatát a holland Rheiland csoport vállalja – közölte a cég.

Punk György, a MIB Europe Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta: a biztosítást minden 18 és 60 év közötti, magyarországi lakóhelyű személy megkötheti. Feltétel még, hogy a biztosított a közüzemi szolgáltatók által kibocsátott számlákon megjelölt lakásban lakjon, legalább 6 hónapja folyamatos, minimum heti 20 órás és határozatlan idejű munkaviszonya legyen.

A biztosító az elmaradt számlabefizetéseket a közüzemi cégnek átutalja. A MIB Europe Zrt. várakozásai szerint a jövőben néhány ezer, de akár több tízezer lehet az ügyfelek száma. Az alkusz cég hosszú távú, stratégiai együttműködést kíván létrehozni a szolgáltatókkal.

Papp Mária, a mintegy száz szolgáltatót tömörítő Magyar Vízközmű Szövetség főtitkára a tájékoztatón kiemelte: a biztosítás a szolgáltatóknak is érdekük, különösen a víz és csatornaszolgáltatók számára fontos, mivel ezek csak korlátozhatják, de nem függeszthetik fel a hátralékos ügyfelek kiszolgálását. A kezdeményezéshez eddig a Magyar Vízközmű Szövetség, a Debreceni Vízmű Zrt. és a Fővárosi Gázművek Zrt. csatlakozott.

A vezérigazgató elmondta, hogy a fizetési kötelezettségük a biztosított személy munkanélkülivé válásakor kezdődik, és maximum egy évig tart. A biztosított választhat a kínált csomagok között, az átvállalt közüzemi díj összege havi 30-100 ezer forintig terjedhet. Például a havi 50 ezer forintot fizető csomag havi díja - a kiegészítő elemek függvényében 550-2000 forint. A havi 100 ezer forintot átvállaló csomag havi díja pedig 2500-10000 forint lehet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Gazdaság

Mire jó a TKM a befektetéshez kötött életbiztosításoknál?

Megnőhet a hosszabb futamidejű, befektetésekhez kötött (unit linked) életbiztosítások iránti kereslet, mivel ezek teljes költség mutatója (TKM), amelyet január elejétől közöl a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) honlapján, a hosszabb futamidőre alacsonyabb, mint a rövidebbre –állítja az Aviva biztosító.

hvg.hu Gazdaság

Kgfb-számtan: az új, teljesítmény alapú rendszer nagy drágulást hozhat – példák

Egy szabálymódosítás értelmében az autó hengerűrtartalma helyett a jövő évtől a motor teljesítménye alapján kell majd a kötelező díját megállapítani. A Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének (FBAMSZ) szakemberei arra számítanak, hogy ez a módosítás teljesen átrendezi a kgfb-piacot, s igen erősen megnövelheti az év végi átkötési hullámot.

hvg.hu Gazdaság

Ez jöhet 2010-ben: biztosítási piaci előrejelzések

A válság hatására 2009-ben egyértelmű visszaesés jellemezte a biztosítási szektort. A gazdasági kilátások 2010-re sem kecsegtetőbbek, ezért a biztosítási szakma számára is csak óvatos bizakodásra adhatnak okot azok a folyamatok, amelyek a piac lassú eszméléséhez vezethetnek.

Mosómedvék törtek be egy bankba Kaliforniában

Mosómedvék törtek be egy bankba Kaliforniában

Sírtak a cigánymuzsikusok hegedűi az Emmi előtt

Sírtak a cigánymuzsikusok hegedűi az Emmi előtt

Rabló tartotta rettegésben a kál-kápolnai vasútállomás utasait

Rabló tartotta rettegésben a kál-kápolnai vasútállomás utasait