szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 608,69 pontos csökkenéssel, 24 282,96 ponton nyitott szerdán, ami a keddi záró értékéhez képest 2,45 százalékos gyengülés.

Tíz százalékot meghaladó esése miatt pár percre felfüggesztették a Magyar Telekom részvények kereskedését a Budapesti Értéktőzsdén, nem sokkal a nyitás után. A távközlési társaság részvénye 10,22 százalékkal, 82 forinttal 720 forintra esett a nyitás után. Elemzők "nagy esést" valószínűsítettek már korábban a Magyar Telekom árfolyamával kapcsolatban, mivel a részvény kedden forgott utoljára osztalékszelvénnyel. Így, aki még kedden vásárolt a papírból, az kapott 74 forint osztalékot részvényenként, szerdán azonban már nem.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír elemzője szerint a magyar tőzsde esése "most inkább ígérkezik egy nagyobb korrekció kezdetének, mint az eddigiek". A fejlett piacokon is csökkenés történt elsősorban a görögországi problémák miatt. A szakértő szerint most sokkal radikálisabban viselkednek a fejlett piacok is, de főleg a magyar börze fő indikátora, a forint. Reggel az euró 269,79 forint volt, míg kedden késő este 269,75.

A CIB Bank közlése szerint a szerdai nap egyik piacmozgató eseménye lehet az, hogy Angela Merkel német kancellár fogadja az Európai Központi Bank (EKB), a Nemzetközi Valutaalap (IMF), valamint a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) vezetőit Berlinben, ahol a Görögországnak nyújtandó mentőcsomagról tárgyalnak. Az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed szerdán dönt alapkamatáról. Az elemzők nem várnak változást. A közlemény várhatóan óvatos optimista hangot üt majd meg a gazdasági kilátásokkal kapcsolatban.
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 60,76 pontos, 0,24 százalékos csökkenéssel, 24 891,65 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 22,7 milliárd forint volt kedden, a vezető részvények gyengültek az előző napi záráshoz képest.
 
A Mol 290 forinttal, 1,44 százalékkal 20 390 forintra erősödött, 4,0 milliárd forintos forgalomban. Az OTP részvények ára 45 forinttal, 0,61 százalékkal 7 275 forintra csökkent, forgalmuk 12,8 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 3 forinttal, 0,37 százalékkal 802 forintra esett, forgalma 5,1 milliárd forint volt. A Richter papírok árfolyama 690 forinttal, 1,57 százalékkal 43 215 forintra gyengült, a részvények forgalma 380,3 millió forintot ért el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

BÉT: alulteljesítő volt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 66,22 pontos, 0,28 százalékos csökkenéssel, 23 797,60 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 32,2 milliárd forint volt kedden, a vezető részvények a Richter kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Meghalt Spencer Davis beatlegenda

Meghalt Spencer Davis beatlegenda

Több száz dolgozóját elbocsátja a Finnair

Több száz dolgozóját elbocsátja a Finnair

Iványi Gábor kollégiumi helyeket, ebédet és iskolát adna az SZFE-seknek

Iványi Gábor kollégiumi helyeket, ebédet és iskolát adna az SZFE-seknek