szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A pénzügyminiszter szerint az első negyedéves GDP-adatok ismeretében biztosan állítható, hogy az idén már nő a gazdaság.

Az éves alapon mért 0,1 százalékos illetve a 0,2 százalékos kiigazított adat azt jelzi, hogy a GDP az idén már növekedni fog – mondta sajtótájékoztatóján Oszkó Péter. A miniszter hozzátette: áprilisban 27,1 milliárd, az első négy hónapban 637 milliárd forint volt az államháztartási hiány, ami az éves tervezett hiány 72,5 százaléka.

A Pénzügyminisztérium május végére a  korábbival megegyező, 719,4 milliárd forintos deficitet vár. "Az idénre GDP-arányosan tervezett 3,8 százalékos hiánycél tartható az új kormány számára is, természetesen a megfelelő intézkedésekkel" − fogalmazott a pénzügyminiszter.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Horvátországban idén még csökken a GDP

Horvátország bruttó hazai terméke (GDP) 0,7 százalékkal csökken az idén, jövőre viszont már 2,2 százalékkal nőhet éves szinten – vélte a zágrábi gazdaságkutató intézet.

MTI Gazdaság

KSH: már nő a magyar GDP

A bruttó hazai össztermék (GDP) az idén az első negyedévben 0,1 százalékkal nőtt, miközben az elemzők nulla és három százalék közötti mértékű gazdasági visszaesést jósoltak.

Kormányinfó: bezár az összes iskola, óvoda, a legtöbb üzlet és szolgáltatás

Kormányinfó: bezár az összes iskola, óvoda, a legtöbb üzlet és szolgáltatás

A Fidesz alkalmatlanságának emlékműve: a szaladó Gulyás Gergely

A Fidesz alkalmatlanságának emlékműve: a szaladó Gulyás Gergely

Ferenc az első pápa, aki Irakba látogatott

Ferenc az első pápa, aki Irakba látogatott