szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kedvezően alakult Magyarország számára a turizmus devizaegyenlege 2010 első negyedévében – közölte a Magyar Turizmus Zrt., hivatkozva a Magyar Nemzeti Bank (MNB) június 30-án közzétett fizetési mérleg adataira.

A Magyar Turizmus Zrt. közlése szerint a Magyarországra látogató külföldiek 2010 első negyedévében euróban számítva 2,0 százalékkal költöttek többet (771 millió eurót) magyarországi turisztikai szolgáltatásokra.

A vizsgált időszakban nemcsak a bevételek, hanem a turizmus devizaegyenlege is pozitívan alakult: a devizaegyenleg 343 millió euró volt, ami 65,7 százalékkal nőtt 2009 első negyedévéhez képest - olvasható a zrt. közleményében.

A Magyar Nemzeti Bank módszertana szerint a turisztikai devizabevételek, illetve kiadások a nemzetközi személyszállítás költségét nem tartalmazzák.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Folk György / Brüsszel Világ

Lemásolná a Michelin-csillagokat az Európai Bizottság

A legjobb séfek és az ínyencek által egyaránt a legnemesebb gasztronómiai elismerésnek tartott Michelin-csillagokhoz hasonló értékelőrendszer jön létre Európában a legizgalmasabb turisztikai célpontok minősítésére.

MTI Gazdaság

Az árvízzel elúszott a tokaji borturizmus

Az árvízi hírek hallatán Tokaj és környéke szolgáltatóihoz a Tourinform tájékoztatása szerint sorra érkeztek a visszamondások a csoportok és az egyéni vendégek részéről is – írta csütörtöki számában a Napi Gazdaság, amely szerint az elmúlt három hétben mintegy 70 százalékkal esett a vendégforgalom a térségben.

hvg.hu Napi merítés

Megszállna-e bunkerhotelben?

A bunkerek többségét az I. és II. világháború idején építették katonai létesítményként illetve egy részük a civil lakosság számára szolgált szintén háborús időkben óvóhelyként. Néhány éve azonban felismerték az építmények idegenforgalmi értékét - olvasható a Világutazó blogon.

MTI Gazdaság

Módosul a turizmus trendje a demográfiai változások miatt

Átalakítja a jövő turizmusát a népességnövekedés, a növekvő átlagéletkor, a háztartások megváltozott szerkezete és a migráció az Európai Utazási Bizottság és a Turisztikai Világszervezet „Demographic change and tourism” című tanulmánykötete szerint – közölte a Magyar Turizmus Zrt. szerdán.

Közeleg az újabb dohányáremelés

Közeleg az újabb dohányáremelés

Az olasz maffia is megtalálta a legjobb pénzforrást: az uniós pénzeket

Az olasz maffia is megtalálta a legjobb pénzforrást: az uniós pénzeket

Megerősítette az operatív törzs, hogy aki jogosult és odamegy, azt beoltják

Megerősítette az operatív törzs, hogy aki jogosult és odamegy, azt beoltják