szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Erősödött a forint csütörtök reggel; egy euró 284,64 forintot ért a nemzetközi bankközi devizapiacon 7 óra körül, az előző esti 285,00 forint után.

Kereskedők eltérően vélekednek a forint árfolyamának várható alakulásáról. Van, aki arra számít, hogy a magyar fizetőeszköz tartja magát a jelenlegi szinten, amely közel van a Nemzetközi Valutaalappal és az Európai Unióval folytatott tárgyalások megszakadása előtti árfolyamhoz, és van olyan kereskedői vélemény is, amely szerint a piaci hangulat változékonysága, törékenysége miatt egészen a 289 forint/eurós szintig is gyengülhet a forint - írta reggeli jelentésében a DowJones hírügynökség.

Csütörtök reggel a forint erősödött a svájci frankhoz, a japán jenhez és a dollárhoz képest is.A frankot 212,80 forinton jegyezték csütörtök reggel 7 óra körül, a szerda este 21 órai 213,41 forint után.Száz japán jen 258,06 forintot ért, az előző esti 258,10 forint után.A dollárt 223,28 forinton jegyezték a nemzetközi kereskedelemben csütörtök reggel, míg szerda este 224,36 forinton állt a dollár.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

287 forint alatt az euró

Tovább erősödött a forint kedd estére a délutáni szinthez képest, folytatva a reggel óta tartó korrekciót.

MTI Gazdaság

288 forintnál erősebben várható az euró

Szerda reggel a forint 286,90/euró volt vételi oldalon, kissé gyengébb a keddi késői 286,26/eurónál. A svájci frankkal szemben 211,77/franknál tartott, ez 0,07 százalékkal gyengébb a kedd estinél.

MTI Gazdaság

Összekapta magát a forint: 286 az eurójegyzés

Javuló nemzetközi piaci hangulatban erősödött a forint, az eurót szerdán délelőtt 10 órakor 286,07 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben, szemben a kedd délutáni 287,90 forinttal, és a kora reggeli 286,90 forinttal.

hvg.hu Gazdaság

Belehúzott a forint: a 285 alatt jár az euróárfolyam

A kedvező nemzetközi befektetői hangulatnak köszönhetően a forint lassacskán kiheveri a hétvégén megszakadó EU-IMF-tárgyalások okozta sokkot és már visszanyerte a hét végén és hétfőn elszenvedett veszteségének mintegy kétharmadát.