szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kedvező nemzetközi befektetői hangulatban erősödött csütörtökön a forint: az eurót délután négy órakor 283,83 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben.

A hét eleje óta a forint erőteljes ingadozásokkal tűzdelt folyamatos erősödéssel nyerte vissza a hét végén elveszített árfolyamának nagy részét. Az euró jegyzése hétfőre virradóra emelkedett 290 forint fölé a magyarországi hitel-felülvizsgálatot végző IMF-EU küldöttség idő előtti távozását követő piaci reakció hatására. Az eurót utoljára tavaly májusban jegyezték 290 forintos árfolyam közelében.

Szerdán délután már 284,05 forinton állt az eurójegyzés, de az éjszaka folyamán 285-ig is visszagyengült a forint, csütörtök délelőtt pedig megközelítette a 286-ot. A kereskedők a hét hátra lévő részében is a forint ingadozással tarkított mérsékelt erősödését várják, igazolva azokat a véleményeket amelyek "túlreagálásnak" minősítették a hét végi gyengülést.

A dollárt 220,21 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben csütörtök délután 1,2894 dolláros euróárfolyam mellett. Szerdán délután a dollárt 221,55 forinton, az eurót 1,2827 dolláron jegyezték. A svájci frank jegyzése 211,11 forint 210,83 forint után, 100 japán jent 253,51 forinton jegyeztek 254,37 forint után.

Csütörtökön az euró erősödésének, a piaci kockázatvállalási hajlandóság javulásának kedvező hangulat uralkodott a nemzetközi piacokon. Az euróövezeti stresszteszt pénteken nyilvánosságra kerülő eredményéről bizakodó vélemények láttak napvilágot és a csütörtökön közzétett euróövezeti makrogazdasági adatok is bizalomra adtak okot a gazdasági fellendülésre nézve: júliusban gyorsult a növekedés az euróövezeti feldolgozóiparban és a szolgáltató szektorban egyaránt, májusban pedig tíz éve a leggyorsabb ütemben nőttek az új ipari megrendelések az euróövezetben.

Az új ipari megrendelések növekedésében Magyarország is tiszteletre méltó helyet vívott ki magának: a 27 tagú EU-ban a harmadik helyezést érte el májusban 40,6 százalékos növekedéssel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Erősödött reggel a forint

Erősödött a forint csütörtök reggel; egy euró 284,64 forintot ért a nemzetközi bankközi devizapiacon 7 óra körül, az előző esti 285,00 forint után.

MTI Gazdaság

288 forintnál erősebben várható az euró

Szerda reggel a forint 286,90/euró volt vételi oldalon, kissé gyengébb a keddi késői 286,26/eurónál. A svájci frankkal szemben 211,77/franknál tartott, ez 0,07 százalékkal gyengébb a kedd estinél.

MTI Gazdaság

Kicsit gyengült a forint délelőtt

Kissé gyengébben áll a forint csütörtökön délelőtt az előző napi jegyzéshez képest: az eurót fél tízkor 284,96 forinton jegyezték a bankközi devizapiacon, szemben a szerda délutáni 284,05 forinttal. Csütörtökön reggel viszont 286 forint felett is járt az árfolyam, onnan ismét erősödésnek indult a forint.

hvg.hu Gazdaság

Belehúzott a forint: a 285 alatt jár az euróárfolyam

A kedvező nemzetközi befektetői hangulatnak köszönhetően a forint lassacskán kiheveri a hétvégén megszakadó EU-IMF-tárgyalások okozta sokkot és már visszanyerte a hét végén és hétfőn elszenvedett veszteségének mintegy kétharmadát.

MTI Gazdaság

Összekapta magát a forint: 286 az eurójegyzés

Javuló nemzetközi piaci hangulatban erősödött a forint, az eurót szerdán délelőtt 10 órakor 286,07 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben, szemben a kedd délutáni 287,90 forinttal, és a kora reggeli 286,90 forinttal.