szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 49,64 pontos emelkedéssel, 22 949,09 ponton nyitott hétfőn. A legutóbbi, pénteki záró értékéhez képest 0,22 százalékkal erősödött.

Az üzletkötők szerint a nyitást megelőzően azt prognosztizálták, hogy iránykereső, de emelkedő lesz a Budapesti Értéktőzsde indexe hétfőn. Kovács Roland, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője szerint a világban hétfőn nem alakultak ki markáns befektetői várakozások. Az amerikai piac enyhe mínuszban zárt a pénteken, ám a kiadott gyenge munkaerőpiaci adat nem befolyásolta jelentősen. Így az elemző szerint nehéz a befektetői hangulatot meghatározni. Az elemző enyhe pozitív nyitást vár a BÉT-en. A hétfői  kereskedésre még befolyással lehet a dollár érzékelhető gyengülése, amely várhatóan megemeli majd a nyersanyagok - köztük az olaj és az arany - árát - tette hozzá Kovács Roland. 

Német Sándor, a Buda-Cash Brókerház Zrt. üzletkötője úgy vélte, az enyhe pozitív hangulat továbbra is kitart, és némi iránykeresés után a BÉT-en is ez kerekedik felül. Mindezt az üzletkötő szerint a hazai és a nemzetközi hangulat is generálja, mivel még mindig a piacok általában kivárnak, és a keddi FED-döntés lesz a hangulati meghatározó a következő napokban. 

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemezője szerint a világ börzéire nem igazán hatott a nagyon erős pénteki amerikai zárás, sem a negatív munkaerőpiaci adat. Mindez a BÉT-en az elmúlt két kereskedési napon 7 százalékot vesztő OTP-nél lehet kedvező hatású: ennél a részvénynél várható egy nagy visszapattanás. A többi vezető papírt megkímélték az eladók. Ezt az elemző szerint azért meg kell említeni, mert OTP-nél kiemelkedő volt a forgalom, ami erős eladói érdeklődésre utal.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 82,19 pontos, 0,36 százalékos csökkenéssel, 22 899,45 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 17,94 milliárd forint volt pénteken, a vezető részvények vegyesen fejezték be a kereskedést az előző napi záráshoz. A Mol 150 forinttal, 0,73 százalékkal 20 650 forintra erősödött, 1,4 milliárd forintos forgalomban. 

Az OTP részvények ára 122 forinttal, 2,26 százalékkal 5278 forintra csökkent, forgalmuk 13,0 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 6 forinttal, 0,88 százalékkal 674 forintra esett, forgalma 508,5 millió forint volt. A Richter papírok árfolyama 150 forinttal, 0,32 százalékkal 46 500 forintra nőtt, a részvények forgalma 1,4 milliárd forintot ért el. Az Egis 1,40 milliárd forintos forgalom mellett 150 forinttal, 0,72 százalékkal 21 000 forintra emelkedett. A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 2050,66 ponton zárt pénteken, ez 5,38 pontos, 0,26 százalékos növekedés a csütörtöki záráshoz viszonyítva.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

BÉT: vegyes várakozások a csütörtöki tőzsdenapra

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 36,79 pontos csökkenéssel, 23.362,82 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest 0,16 százalékkal gyengült. A mai kereskedés iránya nem jelezhető biztonsággal előre.

MTI Gazdaság

BÉT: enyhe csökkenés a részvénypiacon

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 82,19 pontos, 0,36 százalékos csökkenéssel, 22.899,45 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 17,94 milliárd forint volt pénteken, a vezető részvények vegyesen fejezték be a kereskedést az előző napi záráshoz képest.

Az Audinak is megérkezett az elektromos „tömegautója” – itt Q4 e-tron

Az Audinak is megérkezett az elektromos „tömegautója” – itt Q4 e-tron

100-szoros sebességre kapcsolt egy alaszkai gleccser, a tudósok sem értik, miért

100-szoros sebességre kapcsolt egy alaszkai gleccser, a tudósok sem értik, miért

A sárgás habszegfű miatt nem lesz gyümölcsös a Gellérthegyen

A sárgás habszegfű miatt nem lesz gyümölcsös a Gellérthegyen