szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az elmúlt évtizedben először szorulhat jelentős búzaimportra jövőre Németország, mert az esőzések súlyosan károsították a termést.

A német malmok szakmai szövetsége, a VDM szerint malmi búzából a behozatal elérheti az egymillió tonnát, elsősorban Franciaországtól és az Egyesült Államoktól terveznek vásárolni.

Németország az elmúlt években az Európai Unió második legnagyobb búzaexportőre volt. A betakarítás júliusban kezdődött, a búza 90 százalékát már learatták, a még betakarítatlan termést az elmúlt hetekben tovább tizedelte az esőzés, emiatt az árak két és féléves csúcsra szöktek fel. A VDM szerint már most látszik, hogy Németország nem lesz képes saját termelésből kielégíteni a szükségleteket, és hosszú idő óta először importra szorul.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Keleti ballaszt: a német egység gazdasági árnyoldalai

Bár a politika szereplői kedden, az aláírás 20. évfordulóján fennhangon dicsérték a német állami egység helyreállítását megalapozó egyesülési szerződést, az elkövetett hibák nyomán továbbra is mély szakadék tátong a keleti és a nyugati országrész között.

MTI / hvg.hu Gazdaság

Handelsblatt: a német autógyártók Magyarország felé tekintenek

Az Audi gyár csaknem a duplájára növeli a győri gyáregység területét, a Bosch ezer új munkahelyet teremt Magyarországon, Kecskeméten pedig 2011 végén megkezdi a termelést a Mercedes új üzeme, ahol mintegy háromezer ember talál munkát magának – írta kedden a Handelsblatt.

MTI Gazdaság

A búzaár 28 havi csúcsra szökött Németországban

Németországban 28 havi csúcsra nőtt a búza tőzsdei határidős jegyzése hétfőn azokra a felerősödött aggodalmakra, hogy a gyakorlatilag hetek óta folyamatos tartó esőzések miatt komolyan romolhat a búzatermés minősége.

Autóroncsot fogtak a forgalomban a szolnoki rendőrök

Autóroncsot fogtak a forgalomban a szolnoki rendőrök

Megegyezett Ausztrália a Facebookkal, Zuckerbergék fizetni fognak a helyi sajtónak

Megegyezett Ausztrália a Facebookkal, Zuckerbergék fizetni fognak a helyi sajtónak

Karácsony: Egy tollat és egy noteszt sikerült elhozni a kormánytól

Karácsony: Egy tollat és egy noteszt sikerült elhozni a kormánytól