szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Németországban a gazdasági fellendülés ellenére minden korábbinál több magánszemély jelenthet csődöt az idén.

A Creditreform hitelinformációs szolgáltató társaság hétfőn megjelent előrejelzése szerint az eddigi folyamatok alapján az várható, hogy az év végéig összesen 111 800 súlyosan eladósodott magánszemély élhet a magáncsőd intézményével, amely biztosítja az emberséges adósságrendezés és az újrakezdés lehetőségét. A magáncsődök száma így több mint 6 ezerrel haladhatja meg az eddigi csúcsot, a 2007-es 105 300-at. 

A német gazdaság gyors ütemben emelkedik ki a válságból, az Európai Unió legnagyobb országában az uniós átlagot messze meghaladó, 3 százalék feletti növekedés várható az idén, a "konjunktúra és a magáncsődök alakulása azonban élesen elvált egymástól". Erre utal az is, hogy a gazdasági kilábalás ellenére az adósságtörlesztési nehézségekkel küszködők száma egy év alatt 300 ezerrel nőtt, 6,5 millióra emelkedett és így megközelítette a felnőtt lakosság 10 százalékát - áll a Creditreform elemzésében.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

A magáncsőd bevezetését javasolja az MSZP

Egyezségkötés, második lépcsőként gyorsított csődeljárás és tartós törlesztési eljárás – ezek a fő pillérei az Magyar Szocialista Párt (MSZP) által kidolgozott, a magáncsőd intézményének bevezetéséről az Országgyűlésnek benyújtott törvényjavaslatnak.

MTI Gazdaság

Ősztől működhet a magáncsőd intézménye

Az ősszel elfogadhatja a parlament a magáncsőd intézményéről szóló törvényt, amely után az adós 80 napos fizetési haladékot kapna a hitelezőkkel való megegyezésre – írja a Világgazdaság.

MTI Itthon

Elkészült a magáncsőd szabályozási koncepciója

A hitelező és az adós együttműködésével, de a hitelező beleegyezése nélkül is indulhatna magánszemélyeket érintő adósságrendezési eljárás - egyebek mellett ezt tartalmazza a törvényjavaslat szabályozási koncepciója, amely az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium honlapján érhető el.

Marabu Féknyúz: Bízhatok a vakcinában?

Marabu Féknyúz: Bízhatok a vakcinában?

Rejtett üzenetet tetetett a Fehér Ház weboldalára Joe Biden, több új funkció is érkezett

Rejtett üzenetet tetetett a Fehér Ház weboldalára Joe Biden, több új funkció is érkezett

2021-et kell kihúzni valahogy - Ellenzéki polgármesterek mutatták be a terveiket

2021-et kell kihúzni valahogy - Ellenzéki polgármesterek mutatták be a terveiket