szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) csütörtöki közlése szerint orosz gazdaság az eddig vártnál kisebb ütemben nő az idén, és lényegesen nagyobb lesz az infláció.

Az IMF 4,0 százalékról 3,7 százalékra csökkentette az orosz hazai össztermék (GDP) idei várható növekedésével kapcsolatos becslését. Eközben az idei inflációs előrejelzését 6-7 százalékról 8,3 százalékra emelte. Az IMF legújabb előrejelzései közelebb kerültek az orosz kormány 3,8 százalék körüli gazdaságnövekedési, és 8,4 százalékos év végi inflációs várakozásához. Az IMF egyidejűleg kamatemelést sürgetett, amivel rövid távon csökkenteni lehetne az inflációt. Az orosz központi bank november végén már ötödik hónapja tartotta változatlanul, 7,75 százalékos történelmi mélyponton az alapkamatot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Románia újabb IMF-megállapodást akar

Továbbra is támogatja azt az ötletet Traian Basescu román államfő, hogy Románia a jövő évben újabb hitelmegállapodást kössön a Nemzetközi Valutaalap (IMF) szervezésében nemzetközi hitelintézetekkel.