szerző:
Hírszerző/FH
Tetszett a cikk?

Csődközeli helyzetben van a Vegyépszer utódvállalata, a Nemzetközi Vegyépszer Zrt. - számol be az Index. A hírportál szerint a cég alkalmazottai nagy részét elbocsátotta, és Budapestről egy kis Zala megyei faluba költözött.

A társaság 2009-ben már csupán 4,5 milliárd árbevételt ért el, szemben az előző évi 68,7 milliárddal. Csaknem egy éve alakult meg az utód Nemzetközi Vegyépszernek (NeVe) Zrt. 2009-ben 27,5 milliárd bevétele, adózott eredménye 207 millió volt. Az elődtől átvett kötelezettségek meghaladták a 26 milliárdot.

Az Index úgy tudja, hogy a NeVe Zrt., illetve érdekeltségébe tartozó cégek mindhárom autópálya- és útépítéséről lényegében levonultak, de legalábbis jelentősen lelassultak a munkálatok, tavaly még 400 alkalmazottját elbocsátotta. A NeVe operatív vezérigazgató-helyettese, Seprényi Sándor viszont azt nyilatkozta, hogy a közbeszerzésekből nincs jogi lehetőség kiszállni, a kérdés fel sem merült.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!