szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Mol Nyrt. ismét gázt talált Pakisztánban, most a Tolanj X-1 kutatófúrás volt sikeres - közölte a társaság hétfőn a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A közlemény szerint a pakisztáni TAL blokkban 2010. június 21-én megkezdett kutatófúrás során jelentős gáz- és olajbeáramlást észleltek. A kút vizsgálata során napi 462 ezer köbméter, 2900 hordó olajegyenértékű gáz beáramlását mérték. A Mol a vizsgálatot és a fúrást tovább folytatja.

A közlemény idézi Áldott Zoltánt, a Mol-csoport kutatás-termelés ügyvezető igazgatóját, aki szerint a sikeres teszteredmény az elmúlt időszakban bejelentett felfedezések sorát folytatja, s igazolja a vállalat növekedési stratégiáját. A stratégia megvalósításának egyik fókuszában pakisztáni tevékenység áll, ahol a TAL blokkban nemcsak kiemelkedő kutatási eredményeket ért el a cég, hanem Pakisztán kormányával és a konzorcium tagjaival együttműködve az intenzív mezőfejlesztés eredményeként az ottani szénhidrogén termelése is jelentősen növekszik. Fehér János, a Mol Pakistan ügyvezető igazgatója a közlemény szerint elmondta: az új felfedezés már a hatodik a TAL blokkban.

A Mol 100 százalékos leányvállalatán, a Mol Pakistan Oil&Gas Co B.V..-en keresztül 1999-ben írt alá szénhidrogén koncessziós szerződést a pakisztáni kormánnyal a TAL kutatási blokkra. A blokk operátora a Mol Pakistan Oil&Gas Co B.V. 10 százalékos részesedéssel. A blokkban a Government Holdings (Private) Limited 5 százalék, az Oil and Gas Development Company Limited 30 százalék, a Pakistan Petroleum Limited szintén 30 százalék, míg a Pakistan Oilfields Limited 25 százalék részesedéssel rendelkezik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ha nem gondolkodik előre, óriási káoszt hagyhat maga után a cég vezetője, ha meghal

Ha nem gondolkodik előre, óriási káoszt hagyhat maga után a cég vezetője, ha meghal

Egy túszválság, amely megváltoztathatta egy amerikai elnökválasztás eredményét

Egy túszválság, amely megváltoztathatta egy amerikai elnökválasztás eredményét

Megváltozott a YouTube egyik funkciója, ezernyi új videót fedezhet fel vele

Megváltozott a YouTube egyik funkciója, ezernyi új videót fedezhet fel vele