Tetszett a cikk?

Viszonylag derülátó nemzetközi hangulatban mérsékelten emelkedett a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe hétfőn.

A nap végén a BUX fél százalékkal a pénteki érték fölött, 23 155,5 ponton állt. A forgalom bő 19 milliárd forint volt, amely jó közepesnek értékelhető.

Az index emelkedése az OTP jó teljesítményének volt köszönhető: a bankpapír a pénteki záróárhoz képest 2,4 százalékkal erősödött, 5880 forinton búcsúzott a hét első kereskedési napjától.

Mérsékelten korrigálta múlt heti menetelését a Mol. Az olajtársaság részvénye árnyalatnyival (0,1 százalékkal) a pénteki zárás alatt, 23 800 forinton állt a nap végén. A részvény forgalma még mindig erőteljesebb a megszokottnál, hétfőn közel 6 milliárdnyi üzletet kötöttek a papírra.

Nagyobbat lépett lefelé a Magyar Telekom és a Richter. A telekom cég 551 forinton járt a kereskedés végén, amely 1,3 százalékos csökkenés. A gyógyszergyártó papírjai 0,2 százalékkal lettek olcsóbbak, az utolsó kötés 37 970 forinton született.

Ecoline

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mindjárt szerkezetkész az Üllői úti kézilabdacsarnok

Mindjárt szerkezetkész az Üllői úti kézilabdacsarnok

Ilyen covidos filmet Magyarországon nem forgathatnának

Ilyen covidos filmet Magyarországon nem forgathatnának

Seres László: A Jobbik sofőrjei

Seres László: A Jobbik sofőrjei