szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A szakértők szerint kiszámíthatatlan, hogy mi történik a jövő héten a New York-i értéktőzsdén, mindent a napi események alakítanak majd.

Hatással lesz a piacokra, hogy mi történik a japán fukusimai atomerőműben, hogy alakul a helyzet a forrongó Közel-Keleten és Észak-Afrikában, illetve lesz-e újabb intervenció a jen gyengítésére a G7-ek részéről. Annak ellenére, hogy pénteken emelkedéssel zártak a New York-i tőzsdemutatók, a héten a 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 1,54 százalékkal, augusztus óta legnagyobb mértékben csökkent, míg a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 2,65 százalékkal, az amerikai gazdaság egészét reprezentáló S&P 500-as index pedig 1,92 százalékkal gyengült. A múlt év végéhez képest a Nasdaq a veszteséges oldalra került, 0,35 százalékos mínuszban zárt pénteken.

A szakértők a jövő heti nagy bizonytalanság mellett a tőzsdemutatók jelentős ingadozására számítanak, egy-egy esemény hírére órák alatt akár 1-1,5 százalékkal mozdulhatnak el az indexek mindkét irányba. A globális események mellett lesznek tőzsdemutatókat befolyásoló amerikai makrogazdasági adatok is. A meglévő és az új lakások eladására, a tartós fogyasztási cikkek rendelésállományára, a munkanélküliség heti alakulására, valamint a negyedik negyedévi GDP-alakulásra vonatkozó adatok azonban ezúttal "másodvonalbeli hírek" lesznek csupán.

 

 

 

 

 


 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A spanyol jezsuiták beismerték, hogy tagjaik 81 gyermeket bántalmaztak szexuálisan

A spanyol jezsuiták beismerték, hogy tagjaik 81 gyermeket bántalmaztak szexuálisan

Nem fogadja el a bérmegállapodást a Magyar Szakszervezeti Szövetség

Nem fogadja el a bérmegállapodást a Magyar Szakszervezeti Szövetség

Meghalt a James Bond-filmek kaszkadőre

Meghalt a James Bond-filmek kaszkadőre