szerző:
MTI/Népszabadság
Tetszett a cikk?

Továbbra is a beteg gyerekeknek és az állemenhelyeknek ajánlják fel legszívesebben személyi jövedelemadójuk egy százalékát a magyar adózók, a lakosság körülbelül fele azonban egyáltalán nem rendelkezik erről - írja a hétfői Népszabadság.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal szakreferense a napilapnak úgy nyilatkozott: az adózók körülbelül fele még mindig nem rendelkezik személyi jövedelemadója egy százalékáról vagyis a közel harmincmilliárd forintos, civileknek és egyházaknak felajánlható úgynevezett elvi keretből 13 milliárd forint a kasszában marad.

A Népszabadság beszámolt arról is: a nyilatkozók közül sokan hibásan tesznek felajánlást, tavaly például 118 ezer rendelkezés volt érvénytelen azért, mert az adózó nem fizette meg határidőre a jövedelemadóját vagy helytelen adószámot adott meg vagy nem csak egy kedvezményezettet jelölt meg. Emiatt több mint 600 millió forint nem jutott el oda, ahová az adózók szerették volna.

Megyeri István, a Gyermekétkeztetési Alapítvány igazgatója a lapnak arra hívta fel a figyelmet, hogy 2012-től jelentősen csökkenhet az egyházak és alapítványok egyszázalékos bevétele az idén életbe lépett adóváltozások, a gyerekek utáni adókedvezmény és az alacsonyabb adókulcs miatt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kirúgta Frank Lampardot a Chelsea

Kirúgta Frank Lampardot a Chelsea

Hogy vészelte át a magyar a karantént? Ivott, és sokat

Hogy vészelte át a magyar a karantént? Ivott, és sokat

Milliárdos állami segítséggel újíthatják meg Pintér Sándor egykori cégének szállodáját

Milliárdos állami segítséggel újíthatják meg Pintér Sándor egykori cégének szállodáját