szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az Ab nem a jogi tartalomra fókuszált, hanem arra próbált választ találni, hogy volt-e gazdasági szükséghelyzet Magyarországon.

Az Alkotmánybíróság (Ab) három hete már tartott egy meghallgatást a magánnyugdíjpénztárak ügyében, amelynek fő célja az "orientáció" volt - mondta Bába Julianna, a Stabilitás Pénztárszövetség elnöke egy csütörtöki háttérbeszélgetésen. A meghallgatáson részt vett Szász Károly, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) elnöke, Mészáros József, az Országos Nyugdíjfolyósító főigazgatója és Surányi György, volt jegybankelnök is.

Bába Julianna elmondta: az Ab nem a jogi tartalomra fókuszált, hanem arra próbált választ találni, hogy volt-e gazdasági szükséghelyzet Magyarországon. Úgy vélekedett, a reálhozamok kifizetése után már nehéz lesz a pénztártagságot visszaállítani, az lett volna a legszerencsésebb, ha a vagyontranszfer előtt megszületik a döntés.     

A pénztárszövetség elnöke elmondta: a vagyonátadás rendben lezajlott, a pénztárak előtt álló következő nagy feladat a tagi követelések kifizetése lesz. A reálhozam várhatóan magasabb lesz a korábban közöltnél, átlagosan 7 százalék lesz. Az 1998-ban belépett átlagos jövedelmű pénztártagoknak mintegy egymillió forintos egyenlege van, ők 8-9 százalékos reálhozamra számíthatnak - fűzte hozzá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Több száz dolgozóját elbocsátja a Finnair

Több száz dolgozóját elbocsátja a Finnair

Doku360: "Olyan fehérzajos acidbuli volt, hogy ott mindenki megtért"

Doku360: "Olyan fehérzajos acidbuli volt, hogy ott mindenki megtért"

Hollik István sem indul egyéniben a 2022-es választáson

Hollik István sem indul egyéniben a 2022-es választáson