szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Egy 16-20 milliárd forintot is meghaladó projekt keretében a magyar agrárágazat köré szerveződő üzleti, logisztikai és kereskedelmi park létrehozása kezdődött el a Budapesttől 38 kilométerre lévő Bagon - írta szerdai számában a Világgazdaság.

A lap úgy tudja, hogy a több lépcsőben megépülő Central Business Park 45 hektáros területén jelenleg a közművek és az úthálózat építése folyik, összesen 400 millió forintos beruházásból. Ez év végére befejeződhet, utána indulhat a kamionterminál kialakítása, és egy korszerű kereskedelmi és szolgáltató központ építése. Ez a fázis mintegy 2,2 milliárd forintba kerül.

A projekt második ütemében valósulhat meg a tematikus üzleti park, amelynek fő eleme egy 40 ezer négyzetméter alapterületű mezőgazdasági logisztikai elosztó központ lenne, a harmadik fázisban pedig egy 100 ezer négyzetméter alapterületű innovációs és kiszolgálóközpont létesülhet a tervek szerint.

„Jelenleg gőzerővel folyik a 45 hektáros terület infrastrukturális fejlesztése, a közművek és az úthálózat kiépítése, amellyel megteremtődnek egy korszerű ipari, logisztikai park megvalósulásának feltételei. Ez összesen 400 millió forintos beruházásból valósul meg, amelyből 200 milliót tesz ki a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség támogatása” - nyilatkozta a lapnak Gyuga Pál, a fejlesztő Cross & Stern Kft. ügyvezető igazgatója.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az ügyészség lezárná az eljárást Salvini ellen

Az ügyészség lezárná az eljárást Salvini ellen

Doku360: Az egészséges zenei élet alapjához közönséget kell nevelni

Doku360: Az egészséges zenei élet alapjához közönséget kell nevelni

Ellenzék az egyetemek modellváltásáról: A magyar állam részének jól szervezett ellopása

Ellenzék az egyetemek modellváltásáról: A magyar állam részének jól szervezett ellopása