szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Vidékfejlesztési Minisztérium a cukor árát továbbra is figyelemmel kíséri, és szükség esetén a mostani döntését felülvizsgálja.

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) pénteki hatállyal okafogyottsága miatt felfüggesztette a stratégiai cukorkészlet értékesítését - közölte a tárca az MTI-vel. A magas cukorárak letörése érdekében Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter májusban döntött arról, hogy az állami tartalékból 2 millió kilogramm cukrot felszabadítanak és értékesítenek.

A piaci folyamatok időközben - egyebek között éppen ennek a döntésnek a hatására - kedvező fordulatot vettek, jelentősen csökkentek az árak. Így a stratégiai cukorkészlet eladása okafogyottá vált, ezért a VM a 2 millió kilogrammos kontingens értékesítését pénteken felfüggesztette. A közlemény szerint a tárca a cukor árát továbbra is figyelemmel kíséri, és szükség esetén a mostani döntését felülvizsgálja. A tárca sajtófőnöke, Tátrai Eszter az MTI kérdésére elmondta, hogy a meghirdetett 2 millió kilogramm cukorból végül egyáltalán nem kellett eladni.

Az MTI július 1-jén adott hírt arról, hogy a miniszter május elejei bejelentése után elkezdődött a pályáztatás a felszabadított cukorkészlet értékesítésére. A tárca akkori közlése szerint a cukrot nagykereskedelmi áron értékesítették volna.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Sok rendőr és ideges polgármester figyelte, ahogy ezrek ünneplik a Bodrog-parti csodarabbit

Sok rendőr és ideges polgármester figyelte, ahogy ezrek ünneplik a Bodrog-parti csodarabbit

Brüsszelben tárgyal Orbán jövő pénteken

Brüsszelben tárgyal Orbán jövő pénteken

WHO: Új vírusmutáció jelent meg Indiában, a fertőzések száma azóta nő

WHO: Új vírusmutáció jelent meg Indiában, a fertőzések száma azóta nő