szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az amerikai szövetségi költségvetésben 134,15 milliárd dolláros hiány keletkezett augusztusban, ezzel a folyó költségvetési év első tizenegy hónapjának deficitje 1234 milliárd dollárra nőtt.

Az amerikai pénzügyminisztérium által nyilvánosságra hozott adatok szerint a halmozott hiány némileg kisebb az egy évvel korábbi 1260 milliárd dollárnál. Az amerikai költségvetés augusztusban már 35. hónapja volt folyamatosan deficites, ilyen hosszan tartó hiányra még nem volt példa.

A kormányzat azzal számol, hogy a költségvetési hiány eléri az 1293 milliárd dollárt a szeptember végével záródó költségvetési évben. A következő évre a kormányzat még ennél is nagyobb, 1316 milliárd dolláros deficittel számol.

Az előző két évet is ezermilliárd dollárt meghaladó hiánnyal zárta az amerikai költségvetés. 2009-ben rekordszintű, 1420 milliárd dollár volt a deficit, 2010-ben pedig 1294 milliárd dollár.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Müller Cecília: Majka jelképpé vált

Müller Cecília: Majka jelképpé vált

Visszahívott a Nébih egy csokit, mert tejet tartalmaz

Visszahívott a Nébih egy csokit, mert tejet tartalmaz

Baj van a Twitter új funkciójával: nem tűnnek el a 24 óra után az eltűnős bejegyzések

Baj van a Twitter új funkciójával: nem tűnnek el a 24 óra után az eltűnős bejegyzések