Tetszett a cikk?

Jövőre kikerül a béren kívüli juttatások rendszeréből a hidegétel-utalvány, vagy havi öt–nyolcezer forintra csökkentve egyetlen állami cégtől megrendelhető utalvány váltja fel - írja a Népszabadság a birtokába került tervezetre hivatkozva.

A Népszabadság szerint az éves szinten 150 ezer forintig támogatható meleg étkezésért csak a bankkártyához hasonló SZÉP-kártyával lehet majd fizetni. Nem lesz benne a cafeteriakörben az internetszolgáltatás, lesz viszont lakbértámogatás havonta maximum húszezer forint értékben. Felülvizsgálják az egészségpénztári szolgáltatásokat is a rekreációs kerettel bővített SZÉP-kártya miatt.
©

 VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Új cafeteria-elemeken is dolgozik a kormányzat

Kifejezetten az idegenforgalomra koncentrál a július elsejétől kézbe vehető Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP-kártya), ezen belül is a szálláshely-szolgáltatásra, de a kormányzat dolgozik olyan új cafeteria-elemek bevezetésén, amelyeket például a vendéglátáshoz, gyógy- és fürdőszolgáltatásokhoz kötnek - mondta Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium belgazdasági államtitkára szerdán.

Vállalkozás

Csökkentik a dolgozók cafeteriakeretét

A legtöbb cégnél a napokban kell nyilatkozniuk a dolgozóknak arról, hogy milyen cafeteriaelemeket választanak 2011-ben. A közszférában sokan a keret visszavágásával szembesülnek, az étkezési utalványok térnyerésének pedig az önkéntes pénztárak lehetnek a vesztesei.

HR

Cafeteria: minden a Mollal kezdődött

Még a kilencvenes években történt, egészen pontosan 1996-ban. Ebben az évben ugyanis a MOL Nyrt. elsőként dolgozta ki és vezette be a cafeteria-rendszert Magyarországon. Azóta cégek ezrei alkalmazzák motivációs eszközként, többszázezer dolgozó pedig számít is rá minden hónapban.

MTI Itthon

A jövőre induló új cafeteriarendszer első eleme a SZÉP-kártya

A jövő év elejére állhat fel az új cafeteriarendszer, amelynek első eleme a júliusban induló, a szálláshely-szolgáltatáshoz kapcsolódó Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP). A kormány már dolgozik olyan új elemek bevezetésén, amelyeket például a vendéglátáshoz, gyógy- és fürdőszolgáltatáshoz kötnek - mondta Szatmáry Kristóf turizmusért felelős államtitkár szerdán Budapesten.

MTI Gazdaság

Jön a cafeteriakártya

Januártól használható, februártól pedig már országosan 12 ezer elektronikus terminál fogadja el a Multi-Pay kártyákat. A többfunkciós kártyát a cafeteriaszolgáltatások felhasználásának egyszerűsítésére dolgozták ki magyar szakemberek.

MTI Vállalkozás

A kkv-k 61 százaléka ad cafeteriát

A magyarországi kis- és közepes vállalkozások (kkv) 61 százaléka építi be bérezési rendszerébe a cafetériát a következő egy évben; a legnépszerűbb béren kívüli juttatás az étkezési hozzájárulás és a közlekedési költségtérítés - derül ki a K and H Csoport legfrissebb felméréséből.