szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) nem kapott felkérést Magyarország részéről arra, hogy tárgyalások induljanak az alap által támogatott programról - jelentette a Reuters.

Az IMF-delegáció jelenleg a rendes éves felülvizsgálati tevékenységét végzi, nem "tárgyaló misszión" vesz részt - közölte a Reuters az IMF közleményére hivatkozva.

"Az IMF nem kapott felkérést a hatóságoktól arra, hogy tárgyalások kezdődjenek az alap által támogatott programról" - közölte a Nemzetközi Valutalap a hírügynökség szerint. A Reuters egyébként a beszámoló cikkében úgy fogalmaz, hogy az IMF "nem tárgyal" új magyar hitelprogramról.

A Nemzetgazdasági Minisztérium csütörtök délután jelentette be, hogy új típusú együttműködésről kezd tárgyalásokat a kormány az IMF szokásos éves gazdaságpolitikai konzultációjának keretében a Nemzetközi Valutaalappal. A bejelentésre erősödött a forint és esett a magyar finanszírozási kockázat Londonban.

Christine Lagarde, az IMF vezérigazgatója
©

A Financial Times szerint a mai bejelentést több helyen is kételkedés fogadta, amelyet csak felerősített a Magyar Nemzeti Bank bejelentése, amely szerint a tárgyalásokból nem lehet kihagyni a jegybankot - és hogy az MNB is a minisztériumi közleményből értesült a tárgyalásokról. "Attól tartok, ez csak a szóbeli piaci beavatkozás egy formája, alap nélkül, főképp, hogy az MNB azt mondta, nem tudtak róla" - idézi az írás a Nomura elemzőjét, Peter Attard Montaltót.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meghátrált a Tempus, már nem kell a nyilatkozniuk a civileknek, hogy külföldről támogatottak-e

Meghátrált a Tempus, már nem kell a nyilatkozniuk a civileknek, hogy külföldről támogatottak-e

Újra sztrájkolni fognak a Continental makói dolgozói, de most már 24 órán át

Újra sztrájkolni fognak a Continental makói dolgozói, de most már 24 órán át

Reménymorzsa a gluténérzékenyeknek: segít a mesterséges intelligencia

Reménymorzsa a gluténérzékenyeknek: segít a mesterséges intelligencia