szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

"Informális megbeszélés" volt a felek egybehangzó szándéka szerint tegnap a Nemzetközi Valutaalap (IMF), az Európia Unió és a magyar delegáció között Fellegi Tamás, a magyar tárgyalódelegáció vezetője szerint.

Fellegi Tamás tárca nélküli miniszter közleményében azt írta, a találkozó célja csupán a kapcsolatfelvétel, az érdemi tárgyalások menetrendjének és tematikájának előzetes egyeztetése volt, azonban a megbeszélés világossá tette a felek számára az álláspontokat, "így a magyar kormány azok ismeretében készülhet fel a jövőbeni tárgyalásokra".

Fellegi Tamás hangsúlyozta, mivel "informális egyeztetés, és nem formális tárgyalási forduló zajlott, így a hivatalos tárgyalási folyamat megszakításáról nem lehet szó". A magyar tárgyalódelegáció vezetője azt is közölte, hogy a kormány a napokban megkapta az Európai Központi Bank hivatalos állásfoglalását a Magyar Nemzeti Bankról szóló törvénytervezet kapcsán, az abban foglalt javaslatok feldolgozása és beépítése pedig jelenleg folyamatban van.

©

"A magyar delegáció továbbra is kész az előfeltételek nélküli tárgyalásra, felajánlva az IMF és az EU szakértői számára a tartalmi egyeztetést az együttműködés elemeiről és a jövőbeni megállapodás pénzügyi, makrogazdasági és politikai vonzatairól" - írta közleményében Fellegi, emlékeztetve arra, hogy az IMF és az EU által biztosítandó védőháló formájáról, nagyságrendjéről és feltételeiről a tárgyalási folyamat eredményeként születhet megegyezés.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mongóliába indítana közvetlen járatot egy magyar légitársaság

Mongóliába indítana közvetlen járatot egy magyar légitársaság

Magyar Nemzet: Ukrajnában ragadt a Hableány-tragédiában érintett Viking Idun kapitánya

Magyar Nemzet: Ukrajnában ragadt a Hableány-tragédiában érintett Viking Idun kapitánya

Hatalmas ősi templom maradványaira bukkantak régészek Kínában

Hatalmas ősi templom maradványaira bukkantak régészek Kínában