szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az MSZP szerint véget kell vetni a kormány gazdaságpolitikai ámokfutásának, amely egyre nehezebb helyzetbe hozza az országot és a családokat - mondta Simon Gábor, az MSZP elnökhelyettese hétfői sajtótájékoztatóján.

A politikus hangsúlyozta: az Országgyűlés most tárgyalja a "Széll Kálmán megszorító csomag" adórendszert érintő intézkedéseit, az új adókat, amelyek a vállalkozásokat, a gazdaságot és a kisembereket egyaránt negatívan érintik.

Véget kell vetni "ennek az unortodox, elhibázott gazdaságpolitikának" - jelentette ki a politikus, aki szerint a helyzet abszolút vesztesei az alacsonyabb keresetű közalkalmazottak, és a versenyszféra fizikai dolgozói.

Közölte: az MSZP arra szólítja fel a kormányt, hogy azonnal fejezze be az emberek kárára folytatott szabadságharcot, és folytasson az európai példákhoz illeszkedő, kiszámítható, növekedésösztönző, munkahelyteremtő gazdaságpolitikát.

Hangsúlyozta: az MSZP progresszív, kétkulcsos adórendszert, stabil pénzügyi rendszert, az uniós források aktivizálását, és kiszámítható gazdaságpolitikai környezet megteremtését támogatja.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!