szerző:
hvg.hu

Varga Mihály tárca nélküli miniszter a Duna Tv Közbeszéd című csütörtöki műsorában azt mondta, a kormány és a nemzetközi szervezetek eltérően látják a 2013-as növekedést, de a magyar fél bízik abban, hogy beindul a belső fogyasztás. Ezt azzal indokolta, hogy ha a hűtőszekrény elromlik, azt előbb-utóbb le kell cserélni.

"A levél érintettjei már megkapták a válaszunkat, ezért árulhatok el részleteket a dokumentumból" - mondta csütörtökön Varga Mihály tárca nélküli miniszter a Duna Tv Közbeszéd című műsorában. "Egy érvelő dokumentumot adtunk a valutaalapnak és az Európai Bizottságnak, amely azt mutatja, hogy készek vagyunk a tárgyalásra, várjuk őket szeretettel" - fejtette ki a portfolio.hu beszámolója szerint.

Arra a konkrét kérdésre, hogy pontosan mely területeken látnak esélyt a gyors megegyezésre, Varga Mihály kifejtette: gyors lehetőséget látunk abban, hogy az adóbeszedés hatékonyságát javítsuk. "Be akarjuk szedni az előírt adókat, a gazdaságot fehéríteni akarjuk" - mondta. "Bízunk abban, hogy a nemzeti adóhatóság egy hatékonyabb adóbeszedéssel képes lesz beszedni az elvárt összeget - tette hozzá.

A hiteltárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter beszélt arról is megint, hogy eltérés van a kormány és az IMF makrogazdasági előrejelzésében: "a kormány picit optimistább, az IMF pici pesszimistább".

Arra a felvetésre, hogy mitől indulna be most a fogyasztás, miután az egykulcsos adó sem tudta azt beindítani, Varga Mihály úgy reagált, hogy "előbb-utóbb a hűtőszekrény elromlik, előtt-utóbb lehet, hogy a tévét is ki kell cserélni". "Attól, hogy valaki két évig nem vesz meg valamit, mégiscsak eljön az az idő, amikor lehet, hogy ezt meg kell tennie. Azt gondolom, hogy az emberek két évig a válság okozta sokk és bizonytalanság miatt kivártak, de 2013-ban ez már változhat" - mondta Varga.

A teljes beszélgetésről itt olvashat!

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Eszement kincsen ül Észak-Korea, miközben lakói éheznek

Eszement kincsen ül Észak-Korea, miközben lakói éheznek

Várjon szerdáig a tankolással, olcsóbb lesz a benzin és a gázolaj is!

Várjon szerdáig a tankolással, olcsóbb lesz a benzin és a gázolaj is!

Annyit foglalkozik az ügyintézéssel, mint a gyerekeivel, és csak 7 órát alszik? Nem normális, de átlagos

Annyit foglalkozik az ügyintézéssel, mint a gyerekeivel, és csak 7 órát alszik? Nem normális, de átlagos

Luxemburgban is a zöldek törtek előre

Luxemburgban is a zöldek törtek előre

Civil ruhás rendőrök miatt vizsgálódik az ombudsman

Civil ruhás rendőrök miatt vizsgálódik az ombudsman

CEU: a genderszak törlése a tanszabadság megsértése

CEU: a genderszak törlése a tanszabadság megsértése