szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Tizenhat arab országból csaknem kétszáz üzletember, diplomata és politikus vesz részt a Budapesten ma kezdődő, kétnapos arab-magyar gazdasági fórumon.

Az első ízben megrendezendő fórumot a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) és az Egyesült Arab Kamara (GUCCIAAC) közösen szervezi.

A rendezvény célja a magyar befektetési és üzleti környezet, a kiemelt ágazatok, illetve a befektetésre alkalmas konkrét magyar projektek bemutatása, az invesztíciók ösztönzése és a kereskedelemfejlesztés elősegítése. Az esemény lehetőséget biztosít az arab üzleti világ és a hazai vállalkozások közötti kapcsolatfelvételre.

A fórumot Orbán Viktor miniszterelnök, Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági ügyekért felelős államtitkár, valamint Adnan Kassar, az Egyesült Arab Kamara elnöke nyitja meg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!