szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Vágó Gábor LMP-s gazdaságpolitikus szerint a kormánynak meg kell szabadulnia Matolcsy György nemzetgazdasági minisztertől. Az IMF/EU hétfőn közzétett jelentése szerint Matolcsy elbaltázott gazdaságpolitikája aláássa a gazdaság hosszú távú lehetőségét is - írta az LMP-s képviselő.

A nemzetgazdasági minisztert ismét elragadta a képzelete, amikor arról beszélt, hogy a magyar GDP megduplázása a cél 2025-ig. A valóság az, hogy a kormány nem képes kimozdítani a magyar gazdaságot a gödörből - írta közleményében az LMP kedden.

Az IMF/EU hétfőn közzétett jelentése szerint Matolcsy elbaltázott gazdaságpolitikája aláássa a gazdaság hosszú távú lehetőségét is. Az LMP szerint a rombolás azonnali megállítására, valamint gazdaságpolitikai fordulatra, zöld élénkítésre van szükség. Felszólítjuk Orbán Viktort, hogy szabaduljon meg alkalmatlan miniszterétől - írta a párt nevében Vágó Gábor, a Számvevőszéki és költségvetési bizottság tagja.

Matolcsy György, korunk legnagyobb fantasztája, azt mondta a minap, hogy a hazai GDP megkétszerezése 2025-ig "fontos nemzeti cél". Ehhez a következő 12 évben évi 5,9 százalékos gazdasági növekedés lenne szükséges, ami abszurd, hiszen a magyar gazdaság 2013-ban is recesszióban marad - fogalmazott.

Az IMF/EU-jelentés is igazolja: rossz úton járunk. Az elemzés szerint a 3 százalék alatti államháztartási hiány csak újabb megszorítások árán lesz tartható és a gazdaság csak 1-1,5 százalékos növekedésre lesz képes - olvasható a közleményben.

Az LMP a kiutat az erőforrások átcsoportosításában, zöld élénkítésben, valamint felelős és stabil gazdasági kormányzásban látja. Ennek legfőbb akadálya a nemzetgazdasági miniszter; ideje megszabadulni Matolcsy Györgytől - írta Vágó Gábor.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Doku360: A 19 méteres medencénkből jutott el a két lányom az ifi Európa-bajnoki címig

Doku360: A 19 méteres medencénkből jutott el a két lányom az ifi Európa-bajnoki címig

Orbán is gratulált a német CDU új elnökének

Orbán is gratulált a német CDU új elnökének

A4-es papírra nyomtatta a húszezreseket egy tiszaföldvári férfi

A4-es papírra nyomtatta a húszezreseket egy tiszaföldvári férfi