szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 225,39 pontos csökkenéssel, 18 595,57 ponton nyitott kedden. A hétfői záró értékéhez képest 1,20 százalékkal gyengült.

Rácz Balázs, az Erste Befektetési Zrt. elemzője elmondta, hogy a Budapesti Értéktőzsde keddi kereskedése kapcsán pesszimisták, esésre számítanak. Kifejtette: romlott a nemzetközi befektetői hangulat, hétfőn este a tengerentúli börzék negatívan zártak. Az olasz választások sem alakulnak túl kedvezően, ami nyomot hagyott már hétfőn is a börzéken. Ezeknek hatása lesz kedden a BUX-indexre is, a hétfői esések után további lejtmenet jöhet.

Gabler Gergely, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője szerint is lefelé indulhat a Budapesti Értéktőzsdén a kereskedés kedden. A Mol hajnalban közzétett negyedéves gyorsjelentésében a számok elmaradtak az elemzői várakozásoktól, de mivel több egyszeri tétel rontotta az eredményt, így összességében nem értékelik nagyon rossznak a helyzetet, bár valószínűleg a piac negatívan fog reagálni a cég gyorsjelentésére. Az olasz választások körül kialakult patthelyzet tovább ronthatja a nemzetközi befektetői hangulatot, és ez a hazai tőzsdére is rányomhatja a bélyegét, valószínűleg negatív irányban folyik majd kedden a kereskedés - tette hozzá.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 45,74 pontos, 0,24 százalékos csökkenéssel, 18 820,96 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 5,9 milliárd forint volt, a vezető részvények árfolyama vegyesen alakult a pénteki záráshoz képest. A Mol árfolyama 260 forinttal, 1,46 százalékkal 17 490 forintra csökkent, 1,4 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 10 forinttal, 0,21 százalékkal 4730 forintra erősödött, forgalmuk 3,1 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,26 százalékkal 388 forintra nőtt, forgalma 366,2 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 375 forinttal, 1,08 százalékkal 35 125 forintra emelkedett, a részvények forgalma 786,0 millió forintot ért el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kötelezően állami kórházba vezényelhetik a magánintézmények dolgozóit

Kötelezően állami kórházba vezényelhetik a magánintézmények dolgozóit

Egy budapesti bútoráruház szerint ők továbbra is kinyithatnak és ki is fognak

Egy budapesti bútoráruház szerint ők továbbra is kinyithatnak és ki is fognak

Gulyás: A Fidesz néppárti tagsága már csupán technikai kérdés

Gulyás: A Fidesz néppárti tagsága már csupán technikai kérdés