szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A kormány szűk három éve azt ígérte, hogy az egyéni nyugdíjszámlákon megjelenik, hogy kinek mennyi magánnyugdíj-pénztári vagyona volt – mondta a parlament elé beterjesztett javaslatra utalva az Együtt–PM választási szövetség vezetője.

A magyar kormány elvette és felélte 3 millió ember nyugdíjpénztári megtakarításait, és ezt most letagadja – mondta Bajnai Gordon, az Együtt 2014–Párbeszéd Magyarországért választási szövetség vezetője egy budapesti üzleti fórumon, hétfőn.

A parlament elé beterjesztett javaslatra utalva úgy fogalmazott: a kormány szűk három éve azt ígérte, hogy az egyéni nyugdíjszámlákon megjelenik, hogy kinek mennyi magánnyugdíj-pénztári vagyona volt. "A szavahihetőség hiánya mára ténnyé vált" – tette hozzá.

Bajnai Gordon a jegybank által csütörtökön bejelentett intézkedésekkel kapcsolatosan elmondta: annak "jelentős visszhangja, de kevés hatása" van, jóllehet sokan fellélegeztek, hogy nagy károkozás nem történt. "Az utóbbi napokban a nemzeti bankban folytatódik az, ami korábban a gazdasági minisztériumban (...), a jegybankelnök egyfajta gőzmozdonynak tekinti a rábízott intézményt, csak a gőzt a kerekek helyett a dudákra kötötte" – mondta.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Operatív törzs: Elmarad a hétvégi tömeges oltás az AstraZenecával

Operatív törzs: Elmarad a hétvégi tömeges oltás az AstraZenecával

Fejenként 121 kiló élelmiszert dobunk ki a szemétbe évente

Fejenként 121 kiló élelmiszert dobunk ki a szemétbe évente

Hajlandó visszaállítani a régi kollektív szerződést a Continental Makón

Hajlandó visszaállítani a régi kollektív szerződést a Continental Makón