# manyup

hvg.hu Gazdaság

A kormány a maradék manyupot is kinyiffantaná

Úgy fest, nem nyugszik bele a kormányzat, hogy talpon maradt néhány magánnyugdíjpénztár. Az Azénpénzem.hu információi szerint már eldőlt, hogy hiába várnak a kasszák a járadékszolgáltatással kapcsolatos jegybanki állásfoglalásra, nem lesz könnyítés. Sőt, a parlament előtt levő törvényjavaslat további szigorításokat tartalmaz. Ezen a téren is.

Bertalan Gábor Nyüzsi

Varga Mihály, a MaNyup és a társasház

Lakbér fizetés helyett az állam jobban szeretne önkényes lakásfoglaló lenni: olcsóbb elvenni mint kivenni. A kérdés az, hogy megérti-e ezt a sok millió tényleges lakástulajdonos is.

hvg.hu Itthon

Kedden is tüntettek, most a manyupok miatt

Körülbelül 2-3 ezren gyűltek össze kedd este a fővárosi József nádor téren, hogy a magán-nyugdíjpénztárak teljes ellehetetlenítése ellen tiltakozzanak. Az elmúlt hetekben többször volt itt demonstráció, az internetadó elleni tiltakozó menetek is innen indultak ki.

Seres László Vélemény

Seres: A tökéletes bűntény

Ellopják a MaNyupunkat, a Tescónkat, a voksunkat. Pedig sem idén, sem négy éve semmilyen felhatalmazást, biankó csekket nem írtunk alá semmilyen kormányzatnak, hogy erőszak-monopóliumát lealázásunkra, megzsarolásunkra és kifosztásunkra használhatja.

MTI Gazdaság

DK: "Újabb óriási Orbán-hazugság lepleződött le"

A Demokratikus Koalíció azt szeretné, hogy a magánnyugdíjpénztárakban maradók kapjanak kárpótlást, az állami nyugdíjpillérbe átlépők számára pedig vezessék be az egyéni számlás rendszert, amelyben jóváírják minden korábbi megtakarításukat.

hvg.hu Gazdaság

A hét, amikor kiderült: nyugdíjreform se lesz

Az elmúlt két évben ígért, egyéni számlákra épülő nyugdíjreformból valószínűleg semmi nem lesz. Viszont terjed az EU-ban a magyar gazdasági unortodoxia – legalábbis a kormányszóvivő szerint. Nem így gondolja a Moody's, mely szerint a magyar gazdaság helyzete továbbra is romlik. Eközben a kormány azzal szembesülhet, hogy 2014-től elveszítünk 2000 milliárdot az uniós támogatásokból. Újabb szokatlan ötletként jöhet a török és azerbajdzsáni magyar devizakötvény. A hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

hvg.hu Itthon

VV: Orbánéknak csak a pénzünk kellett

Az Orbán-kormány még csak a látszatát sem igyekszik fenntartani annak, hogy másfél évvel ezelőtt nem egy egyszerű, államilag levezényelt rablás történt – írja a Véleményvezér keddi cikkében.

hvg.hu Gazdaság

A hét, amikor Schmitt lekörözte a Mercedest

Az állam 200 millliárdot bukott az első évben a nyugdíjvagyon "kezelésén", ami aligha keltett nagy reklámot az állami rendszerbe való visszatérésnek. Csütörtökön világra szóló csinnadrattával avatták volna a Mercedes gyár kecskeméti egységét, amennyiben "jó hírünket" addigra már nem Schmitt Pál keltette volna a világban. A hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

MTI-OS Gazdaság

Haladékot kér a magán-nyugdíjpénztári tagoknak az ombudsman

Nem áll rendelkezésre kellő idő a megalapozott döntés meghozatalához, ezért az ombudsman azzal a kéréssel fordult a nemzetgazdasági tárcához, hogy a hamarosan lejáró határidőt soron kívül hosszabbítsák meg - így reagált Szabó Máté azok panaszára, akiknek március 31-ig határozniuk kellene, hogy a magán-nyugdíjpénztárból visszalépnek-e a társadalombiztosítási nyugdíjrendszerbe.

MTI/Népszabadság Gazdaság

Magánnyugdíj: közel tízezer visszalépő, szombaton lejár a határidő

A legfrissebb adatok szerint eddig a magánnyugdíjpénztár-tagok közel 10 százaléka jelezte, hogy visszalépne az állami nyugdíjrendszerbe. A Stabilitás Pénztárszövetség szerint a határidő lejárta közeledtével élénkül az érdeklődés az átlépés iránt - írja a pénteki Népszabadság.

hvg.hu Napi merítés

VV: A nyugdíjeinstand lesz Orbánék Bokros-csomagja

Ez lesz az Orbán-kormány ikonikus döntése: nem csak azért, ahogyan elvették a vagyont és ezt az egyetlen járható útnak mutatták be. Hanem azért is, mert bánni sem tudtak az einstandolt pénzzel - írja a Véleményvezér blog, melynek legfrissebb bejegyzése a magánnyugdíjpénztárakkal foglalkozik.

Láz, fejfájás, szédülés: összesítették az oltás mellékhatásait Izraelben

Láz, fejfájás, szédülés: összesítették az oltás mellékhatásait Izraelben

Halálra gázoltak egy férfit, aki az M3-as autópályán gyalogolt

Halálra gázoltak egy férfit, aki az M3-as autópályán gyalogolt

A Moderna vakcináját kapják az idősotthonok lakói a hétvégén

A Moderna vakcináját kapják az idősotthonok lakói a hétvégén

Miért kötelező sportolóknak A vezércsel című film?

Miért kötelező sportolóknak A vezércsel című film?

Kigyulladt egy busz Óbudán

Kigyulladt egy busz Óbudán

Radar360: Budapest plakátkampányba kezd, Szlovákia újra országos tesztelésbe

Radar360: Budapest plakátkampányba kezd, Szlovákia újra országos tesztelésbe

Megszűnt az útlezárás az M5-ös autópályán Balástyánál

Megszűnt az útlezárás az M5-ös autópályán Balástyánál

A Fenerbahcéban folytatja Mesut Özil

A Fenerbahcéban folytatja Mesut Özil

A címlapról ajánljuk