szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Demokratikus Koalíció azt szeretné, hogy a magánnyugdíjpénztárakban maradók kapjanak kárpótlást, az állami nyugdíjpillérbe átlépők számára pedig vezessék be az egyéni számlás rendszert, amelyben jóváírják minden korábbi megtakarításukat.

A Demokratikus Koalíció (DK) változtatásokat javasol a nyugdíjrendszerben, és úgy értékeli, "újabb Orbán-hazugság lepleződött le" az egyéni számlák kapcsán.

Molnár Csaba DK-alelnök hétfői sajtótájékoztatóján elmondta: azt szeretnék, hogy a magánnyugdíjpénztárakban maradók kapjanak kárpótlást, az állami nyugdíjpillérbe átlépők számára pedig vezessék be az egyéni számlás rendszert, amelyben jóváírják minden korábbi megtakarításukat. A DK az állami rendszerbe átlépettek számára is megnyitná a visszalépés lehetőségét.

A független képviselő felhívta a figyelmet arra, hogy Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter vasárnap az ATV egyik műsorában arról beszélt: egyelőre még nem dőlt el, hogyan indulnak az egyéni nyugdíjszámlák, ugyanakkor a nyugdíjrendszerben olyan változások történtek, amelyek nem teszik indokolttá a korábbi magán-nyugdíjpénztári megtakarítások jóváírását.

Molnár Csaba szavai szerint egy "újabb óriási Orbán-hazugság lepleződött le", mert a kormány most beismerte, hogy 2010-ben és 2011-ben az egész országnak hazudtak, amikor elvették a magán-nyugdíjpénztári megtakarításokat. Amit a kabinet tesz, az egy nagyon súlyos politikai bűn, mert amit most "Orbán Viktor csinál, az nem más, mint törvénnyel elkövetett sikkasztás" – tette hozzá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Túl vadnak tűntek a kiscicák: szabadon engedték a tavaly talált vadmacskákat

Túl vadnak tűntek a kiscicák: szabadon engedték a tavaly talált vadmacskákat

Újra 365 felett az euró árfolyama

Újra 365 felett az euró árfolyama

Nyolcéves kislány a koronavírus csehországi áldozata

Nyolcéves kislány a koronavírus csehországi áldozata