szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Bloomberg "azonnali lépéseket tett" amiatt, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) keddi kamatdöntésének közzététele előtt hat perccel téves információt közölt az alapkamatról.

A Bloomberg regionális kommunikációs részlege az MTI kérdésére szerdán közölte, hogy a hiba felfedezése után azonnal korrigálták azt, és azonnali lépéseket tettek az ilyen esetek megelőzése érdekében.

A keddi kamatdöntés közzététele előtt 6 perccel, 13.54-kor a Bloomberg olyan hírt közölt, miszerint az MNB 1,0 százalékra vágta az irányadó rátát. A hírügynökség még ugyanebben a percben korrigálta a hibát. Az euró forintárfolyama 300 forint közeléből 303 forint közelébe emelkedett, majd 300 forintra esett vissza.

Az MNB kedden jelentette be, hogy vizsgálatot sürget a kamatdöntést megelőző heves pénzpiaci mozgások miatt, amelyeket szerinte téves hírügynökségi hírek okoztak. Az MNB kommunikációs osztálya keddi közleményében úgy fogalmazott: egy nagy hírügynökség "félrevezető információkat" hozott nyilvánosságra a kamatdöntéssel kapcsolatosan.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) szerdán hivatalból, piacbefolyásolás gyanújával piacfelügyeleti vizsgálatot indított a pénzpiaci mozgásokat kiváltó hírügynökségi hiba miatt – tájékoztatta az MTI-t a felügyelet szóvivője, Binder István.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Előkerült a Facebook és a Google titkos szerződése

Előkerült a Facebook és a Google titkos szerződése

Késnek az oltások Olaszországban

Késnek az oltások Olaszországban

Fideszes vezette városban szűnhet meg az orvosi ügyelet a kormány megszorításai miatt

Fideszes vezette városban szűnhet meg az orvosi ügyelet a kormány megszorításai miatt