szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bár a trafiktörvény egyik leghangsúlyozottabb célja a fiatalkorúak egészségének védelme, azt nem tiltja a jogszabály, hogy iskola mellett legyen dohánybolt, így aztán lesz is. Nem is egy helyen – írja a 444.hu.

Bár már a trafiktörvény megszületése óta hangsúlyozzák, milyen fontos a fiatalkorúak egészségének védelme, iskolák mellett is nyílnak majd nemzeti dohányboltok – számolt be a 444.hu.

Ezek a boltok eredetileg olyan zárt, kívülről elhomályosított üzletek lettek volna, ahová fiatalkorúak egyáltalán nem mehettek volna be, ehhez képest most már fagylaltot is árulhatnak majd a dohányboltok – emlékeztet a lap.

A törvényben csak az szerepel, hogy közoktatási intézményekben nem lehet majd trafikot nyitni, arról nincs szó, hogy közvetlenül mellettük lehet-e.

A laphoz ugyanakkor több olyan információi is befutott, mely bizonyítja, hogy iskolák mellett is nyílnak majd ilyen üzletek. Ilyen dohánybolt nyílik majd Kismaroson, a XI. kerületben, illetve a II. kerületben, a Budenz József Általános Iskola és Gimnázium mellett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Wayne Rooney visszavonult

Wayne Rooney visszavonult

Több mint 11 milliót fizetett valaki egy fülbevalóért a BÁV aukcióján

Több mint 11 milliót fizetett valaki egy fülbevalóért a BÁV aukcióján

Hat uniós ország is tiltakozik a csökkenő Pfizer-szállítmányok miatt

Hat uniós ország is tiltakozik a csökkenő Pfizer-szállítmányok miatt