szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Zárolják a közszolgálati média 70 milliárdos éves állami támogatásának 3 százalékát - közölte az RTL Klub, amely viszont felidézte, a kormány eközben 20 százalékos adót vetne ki a legnagyobb reklámbevételekre.

Zárolnak kétmilliárd forintot a hazai közszolgálati média idei állami támogatásából - jelentette a Nemzetgazdasági Minisztériumtól (NGM) kapott tájékoztatásra hivatkozva az RTL Klub csütörtök esti Híradója.

A kérdés azután merült fel a csatorna szerint, hogy Görögországban felfüggesztették a közszolgálati média működését, hogy így spóroljanak. A görög köztévé drága és kevésbé nézett, mint bármelyik helyi kereskedelmi adó - tette hozzá a beszámoló.

Az RTL Klub szerint ugyanez a helyzet Magyarországon is, a közszolgálati média éves állami támogatása több mint 70 milliárd forint, ennek az összegnek a három százalékát zárolják most. A kormány terve közben az, hogy a kereskedelmi média legnagyobb reklámbevételeire 20 százalékos adót vetnek ki.

A médiadó tervét a szakmai szervezetek is visszautasítják, mert az adó veszteségessé teheti az összes érintett válallkozást - tette hozzá a csatorna, amelynek szintén reklámadót kellene fizetnie a kormány terve szerint. "Az RTL csoport már most is több milliárd forint közterhet fizet évente" - tette hozzá a ebszámoló.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!