szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nem vásároltak több autót az európaiak, mint egy évvel ezelőtt, derült ki az ACEA által kiadott jelentésből. Az előző évhez képest 5,8 százalékos visszaesést mutattak az Európai Uniós országok. Egyedül az Egyesült Királyság lélegezhet fel, ahol ismét 11 százalékos növekedés mutatkozott, de a magyar autópiacnak sincs oka szégyenkezni, hónapok óta remek formában van.

Európa autópiaca 20 éves mélypontot ért el, ugyanis "csupán" alig 1 millió új autót sikerült eladni a nagy gyártóknak az ACEA adatai szerint, ami még a tavaly májusi adathoz viszonyítva is közel 6 százalékkal rosszabb. Ha pedig az elmúlt 12 hónap eladási adatait tekintjük, akkor már alig 11,6 millió eladott autóról beszélhetünk, ami nagyon messze van a pár évvel ezelőtt mért 16 milliótól. - írja az investor.hu

Az euórpai piac nagy része tehát gyengélkedik, de az Egyesült Királyság ismét kiváló teljesítményt nyújtott, hiszen 11 százalékos növekedést sikerült elérni, a jó sorozatot pedig már 15 egymást követő hónapja tudja produkálni a szigetország.A magyar autóértékesítési adatok is a legjobbak közé tartoznak Európában, ugyanis hazánk autópiaca 9,4 százalékkal bővült májusban az előző éve azonos időszakához képest. A 12 havi gördülő adatok tekintetében pedig még jobb a helyzet, lassan 3 éve emelkedik az adat, a májusban zárult 12 hónapban például 52 ezer új autó talált gazdára. Ezzel együtt azért érdemes kiemelni, hogy az öt évvel ezelőtti 170 ezres éves eladások még nagyon messze vannak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Orbán Viktor: A lengyelek új megoldása az uniós költségvetésről "nem fog menni"

Orbán Viktor: A lengyelek új megoldása az uniós költségvetésről "nem fog menni"

Elhunyt Pécsi Ildikó

Elhunyt Pécsi Ildikó

2021-ben nálunk is indul az HBO Max

2021-ben nálunk is indul az HBO Max