szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 111,89 pontos emelkedéssel, 19 659,41 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest 0,57 százalékkal erősödött.

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője komoly emelkedésre számít a magyar piacon is Ben Bernanke Fed elnök szerdai beszéde nyomán. Várakozása szerint akár 1,5-2 százalékkal is emelkedhet a BUX. 

Az elemző minden vezető részvény árfolyamában erősödésre számít. Várakozása szerint a Mol áttörheti a 17 000 forintot, az OTP árfolyama 5100 forint fölé nőhet és a Richter is tesztelheti – névérték tizedelése után – a 3600 forintot. 

A Fed elnöke szerdai beszédében egyértelművé tette, hogy az amerikai jegybank belátható ideig nem szakít a laza monetáris politikával, ennek hatására a nyugat-európai tőzsdéken is erőteljes árfolyam-emelkedést várnak szakértők.

Kuti Ákos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője is emelkedést vár a BÉT-en, amelyet véleménye szerint az OTP vezethet. A bankpapír mellett egyértelműen a Richter lesz fókuszban, a papír névértékének tizedelése miatt magasabb forgalomra várhat a piacán. A többi blue chip részvény kisebb aktivitással, de követheti az emelkedésben az OTP-t és a Richtert – fejtette ki az elemző. 

A Richter-papírok névértéke csütörtökön 100 forintra csökken a korábbi 1000 forintról a társaság áprilisi közgyűlésén elfogadott határozat alapján. Ennek megfelelően a Richter-részvények csütörtökre vonatkozó bázisárát 3580 forintban határozta meg a tőzsde. 

A BUX 124,06 pontos, 0,64 százalékos emelkedéssel, 19 547,52 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 11,3 milliárd forint volt, a vezető részvények erősödtek az előző napi záráshoz képest.

A Mol 50 forinttal, 0,29 százalékkal 17 000 forintra erősödött, 975,3 millió forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 50 forinttal, 1,00 százalékkal 5060 forintra nőtt, forgalmuk 8,9 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 6 forinttal, 1,87 százalékkal 327 forintra emelkedett, forgalma 234,8 millió forint volt.

A Richter 45 forinttal, 0,13 százalékkal 35 800 forintra erősödött, a részvények forgalma 955,9 millió forintot ért el. A másik gyógyszeripari részvény, az Egis árfolyama 85 forinttal, 0,38 százalékkal 22 280 forintra nőtt, 104,3 millió forintos forgalom mellett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
30 év után újraindul Szilágyi János műsora, a Halló, itt vagyok!

30 év után újraindul Szilágyi János műsora, a Halló, itt vagyok!

Az Újpest ellen lett újra bajnok a Fradi

Az Újpest ellen lett újra bajnok a Fradi

Az Apple lecseréli az iPhone-ok képernyőjét – és jó eséllyel mindenki más megy majd utána

Az Apple lecseréli az iPhone-ok képernyőjét – és jó eséllyel mindenki más megy majd utána