szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Mintegy 3,3 százalékkal nőtt a legnagyobb amerikai dohányipari cég, az Altria-csoport profitja a második negyedévben.

Az Altria-csoportot elsősorban a költségcsökkentés segítette az egy évvel korábbinál nagyobb profithoz, miközben az eladott cigarettamennyiség csökkent a második negyedévben. 

Az Altria, amely a Philip Morris tulajdonosa, 1,27 milliárd dollár, részvényenként 63 cent részvényarányos adózott eredményt közölt az egy évvel korábbi 1,23 milliárd dollár, részvényarányosan 60 cent után. Az egyszeri tételek nélküli részvényarányos eredmény 59 centről 62 centre emelkedett, minimálisan kisebb lett a szakértők által várt 63 centnél. 

A cég bevétele 1,2 százalékkal 4,53 milliárd dollárra csökkent a június végével záródott három hónapban. A szakértők 4,62 milliárd dollárra számítottak. A mennyiséget tekintve a cigarettaeladás 6,7 százalékkal csökkent, az Altria piaci részesedése a cigarettapiacon eközben 50,4 százalékról 50,7 százalékra nőtt.


 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!