szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 11,26 pontos, 0,06 százalékos csökkenéssel, 18 432,12 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 4,8 milliárd forint volt, a vezető részvények az OTP kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Sőre Balázs, a Buda-Cash Brókerház határidős üzletkötője azt mondta: a nemzetközi piacokhoz hasonlóan eseménytelenül, és iránytalanul zajlott a hétfői kereskedési nap a tőzsdén, a forgalom kifejezetten alacsony volt.

A vezető részvények "nem nagyon mutattak elmozdulást" a pénteki záró értékükhöz képest, egyedül a Magyar Telekom tudott számottevően erősödni. Az OTP árfolyama az elmúlt hetek emelkedését követően esett, de az üzletkötő megfogalmazása szerint „fél szemmel érdemes figyelni rá”, nehogy a forgalom "megérkezésekor" folytatódjon az esése.

A Mol 30 forinttal, 0,18 százalékkal 16 795 forintra erősödött, 1,2 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 50 forinttal, 1,14 százalékkal 4350 forintra csökkent, forgalmuk 2,3 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 3 forinttal, 0,95 százalékkal 320 forintra nőtt, forgalma 502,5 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 8 forinttal, 0,23 százalékkal 3528 forintra emelkedett, a részvények forgalma 690,5 millió forintot ért el.

A másik gyógyszeripari részvény, az Egis 58,5 millió forintos forgalom mellett 370 forinttal, 1,80 százalékkal 20 970 forintra növelte értékét.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 1008,77 ponton zárt hétfőn, ez 1,82 pontos, 0,18 százalékos emelkedés a pénteki záráshoz viszonyítva.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Több budapesti polgármester koronavírusos, elmarad a Fővárosi Közgyűlés

Több budapesti polgármester koronavírusos, elmarad a Fővárosi Közgyűlés

Kakas ölt rendőrt a Fülöp-szigeteken

Kakas ölt rendőrt a Fülöp-szigeteken

100 millió euró érkezik Brüsszelből a tagállamokba gyorstesztekre

100 millió euró érkezik Brüsszelből a tagállamokba gyorstesztekre