szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Új alkalmazott kezdő vállalkozásban, belépőjegy és áfa, babakötvény és megtakarítások – többek között ezekkel foglalkozik az Adózóna a héten.

A cég életének egyik jelentős állomása az első alkalmazott felvétele, amelyre sokszor előbb kerül sor, mint a vállalkozás tulajdonosai gondolnák. Ahhoz, hogy munkajogi szempontból is rendben legyenek a dolgok a cég körül, nem árt minél korábban számba venni a szükséges teendőket. Az Adózóna startupoknak szóló cikkéből kiderül, mire kell figyelni, milyen kedvezményekkel lehet élni, mit nem szabad figyelmen kívül hagyni.

Fesztiválszezon áfa-szempontból. A szabadtéri rendezvények a múlt év nyarától az általánoshoz képest más elbírálás alá esnek az általános forgalmi adóról szóló törvény alkalmazásakor. Miben érhető ez tetten? Az Adózóna szakértőjének cikke összefoglalja a tudnivalókat.

Kiszivárgott hír szerint a „babakötvény”néven közismertté vált, állami juttatáshoz kapcsolódó és támogatással kiegészített családi gondoskodás lehetőségét (a Start-számlát) úgy alakítanák át, hogy egyszerűbb és átláthatóbb legyen a szülőknek a megtakarítások kezelése. Ennek része lenne egy külön erre a célra létrehozott babakötvény, amely az infláció felett, fixen kamatozna és 19 éves futamidejű lenne. Az adózási szakportál az átalakítás "miértjét" keresi.

Kell-e aggódnunk a megtakarított pénzünk biztonságáért? – kérdezik sokan (már akinek van miért aggódnia). A bankvilágot kárhoztató hangulatban nem csoda, hogy vannak, akik a különféle betétekbe, befektetésekbe elhelyezett, többnyire érdemleges kamatot, nyereséget már alig hozó biztonsági tartalékaik menekítését fontolgatják a titkos házi kasszákba. Az Adózóna utánajárt, mit mondanak a jogszabályok.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lehúzott több gyárat és átverte Demján Sándort is – Magyar svindlerek, 6. rész

Lehúzott több gyárat és átverte Demján Sándort is – Magyar svindlerek, 6. rész

Horror összegeket fizet a kormány a több ezer nem használt lélegeztetőgép tárolására

Horror összegeket fizet a kormány a több ezer nem használt lélegeztetőgép tárolására

Radar360: Elment egy legenda

Radar360: Elment egy legenda