szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A jelenlegi városvezetés pénzeket szerzett vissza Budapestnek, eddig több mint 50 milliárdot - közölte Tarlós István főpolgármester, György István városüzemeltetési főpolgármester-helyettes és Németh Zoltán, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője.

Szombaton Horváth Csaba, az MSZP fővárosi frakcióvezetője arra kérte az embereket, hogy a párt "botrányvonalán" jelentsék be a főváros érdekékét sértő eseteket, bűncselekményeket. Álláspontja szerint a főváros vezetése "botrányról, botrányra bukdácsol". Példaként említette a XVIII. kerületi olajiszap-környezetkárosítást, a Vígszínház igazgatói posztjának pályáztatását, valamint a zuglói "korrupciós botrányt".

A főváros vezetése erre reagálva megjegyezte: Horváth Csaba, Demszky Gábor volt helyettese éppen az elmúlt ciklus történéseit követően szervez "anonim bejelentő hálózatot", vagyis azután, ami az általa "rendbe tett" BKV-nál történt; nem beszélve például az általa 300 millió forintért készíttetett "egészségügyi koncepcióról". Ezt a koncepciót soha senki semmire nem használta, és "még a Demszky vezette SZDSZ frakció sem fogadta el" - tették hozzá.

A három fővárosi politikus közleménye szerint Horváth Csaba nyilvánvalóan igyekszik összemosni kerületi ügyeket a fővárossal a "maga megmosolyogtató stílusában". Azt írták: nem is érthető, "hogyan zagyválhatja össze" a Vígszínház igazgatói pályázatának eredménytelenségét zuglói, vagy pestlőrinci állítólagos, szerintük "korrupciógyanús ügyekkel".

Tarlós István, György István és Németh Zoltán leszögezte: a városvezetés a közeljövőben részletes beszámolóval válaszol "az MSZP egykori, rég hiteltelenné vált főpolgármester-helyettesének szavaira". Egyelőre annyi biztos - folytatták -, hogy a város mostani vezetése több, mint 50 milliárd forintot szerzett vissza, amelyeket "az MSZP-SZDSZ elfuserált, "patyolatfehér" szerződései alapján követeltek a várostól".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újra sztrájkolni fognak a Continental makói dolgozói, de most már 24 órán át

Újra sztrájkolni fognak a Continental makói dolgozói, de most már 24 órán át

Kiömlött salétromsav miatt sérült meg két mentő, a felelős ellen vádat emeltek

Kiömlött salétromsav miatt sérült meg két mentő, a felelős ellen vádat emeltek

Az abortusztörvény miatt támadták a lengyel kormányt az EP-ben

Az abortusztörvény miatt támadták a lengyel kormányt az EP-ben