szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Társadalmi célú pályázatot indít Magyarországon az UniCredit Alapítvány, és közel 18 millió forintot oszt szét olyan civil szervezetek között, amelyek szegény és kirekesztett embereknek segítenek életkörülményeik javításában.

Társadalmi célú pályázatot indít el Magyarországon az UniCredit Alapítvány „Szociális innováció: gazdasági lehetőségek hátrányos helyzetű helyi közösségek számára” elnevezéssel – közölte az UniCredit Bank. A felhívás azokat a nonprofit alapítványokat és szervezeteket, illetve társadalmi egyesületeket célozza meg, melyek nem közvetlen pénzügyi támogatást biztosítanak magánszemélyek és szervezetek részére, hanem a projektjeikkel olyan embereket és családokat támogatnak, akik a saját munkájuk és tevékenységük révén szeretnének javítani életkörülményeiken. A támogatás végösszege 60 ezer euró, ami jelenlegi árfolyamon közel 18 millió forint.

Az UniCredit Alapítvány az innovatív szociális tevékenységek támogatása révén a társadalmi kirekesztettség és a szegénység csökkenését, illetve a hátrányos helyzetű emberek életkörülményeinek fejlesztését kívánja elősegíteni. A három legjobbnak ítélt projekt összesen 54 ezer euró támogatásban részesül. A kezdeményezés részeként a magyarországi UniCredit Bank munkavállalói is szavazhatnak az általuk legjobbnak ítélt projektekre. A szavazatok alapján összesen további 6000 euró összegű támogatást kaphatnak a nyertes szervezetek.

A pályázatok benyújtási határideje 2013. november 6. A javasolt projekt fenntarthatósága szempontjából legjobbnak ítélt három pályázatot ötfős zsűri választja ki, mely független szakértőből, a szociális tevékenység iránt elkötelezett tévés személyiségből, illetve banki és alapítványi képviselőkből áll. A nyerteseket legkésőbb december 9-ig értesíti az UniCredit Alapítvány.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Magyarországon vár új gazdára ez a régi Mercedes Pullman

Magyarországon vár új gazdára ez a régi Mercedes Pullman

Matolcsyék a jövő héten eldöntik, hogy mi lesz a forint sorsa

Matolcsyék a jövő héten eldöntik, hogy mi lesz a forint sorsa

Eszenyi Enikőt rejtette a Tigris álarc az Álarcos énekesben

Eszenyi Enikőt rejtette a Tigris álarc az Álarcos énekesben