szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy adócsalási ügy miatt kiszállt az adóhatóság a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség egyik épületébe Budapesten. Az NFÜ közölte, az akció független az ügynökségtől, csak adatszolgáltatóként vesznek részt az eljárásban. Az adóhatóság akciója jelenleg is folyik.

Házkutatást tart a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) épületében Budapesten, az akció várhatóan estig tart – értesült a hvg.hu. Az NFÜ megerősítette, hogy a NAV kiszállt a Wesselényi utcai helyszínre, azt viszont cáfolta, hogy házkutatásról lenne szó.

Az adóhatóság az NFÜ-től független ügyben nyomoz, és az ügynökség csak adatszolgáltatóként vesz részt az eljárásban – reagált a hvg.hu megkeresésére a fejlesztési ügynökség. Az NFÜ munkatársa elmondta, úgy tudják, egy adócsalási ügyről van szó, és az eljárás ismeretlen tettes ellen folyik. Ehhez már korábban is kért adatokat a NAV az NFÜ-től, amit az ügynökség elektronikusan teljesített, jelenleg pedig a papíralapon elérhető adatokat adják át az adóhatóságnak – tette hozzá.

A hvg.hu-t tájékoztatta egy másik forrás is a helyszínről, aki azt mondta, többekkel beszélt, és nincs szó rajtaütésszerű akcióról, ő konkrétan nem vett észre semmit. Az akcióval kapcsolatban megkerestük az adóhatóságot is, ahonnan cikkünk megjelenéséig nem érkezett válasz. A NAV sajtóosztályán azt is mondták, nem ígérhetnek semmit, konkrét akciókról ugyanis nem nyilatkozhatnak. Az adóhatóság később reagált, és közölte, megkeresésünkkel kapcsolatban nincs közzéteendő információjuk.  

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!