szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Annak ellenére, hogy évek óta azt mondják az amerikaiaknak, hogy a vaj rosszat tesz nekik, ők mégis épp ezzel ellentétesen cselekszenek. 2000 óta 65 százalékkal nőtt a vaj forgalma az Egyesült Államokban, ma már 2 milliárd dollárt tesz ki. A vaj leveri a margarint?

Annak ellenére, hogy évek óta azt mondják az amerikaiaknak, hogy a vaj rosszat tesz nekik, ők mégis épp ezzel ellentétesen cselekszenek. 2000 óta 65 százalékkal nőtt a vaj forgalma az Egyesült Államokban, ma már 2 milliárd dollárt tesz ki – írja a MarketWatch.

Antoine Bernard de Saint-Affrique, az Unilever élelmiszer-üzletágának vezetője szerint túlságosan is a margarin megszállottjai voltak, és most örül, hogy vége ennek a folyamatnak. Érdekesség, hogy 2010-ben az Unilever felső vezetője még azt mondta, hogy "az emberek azt mondják, hogy kenyér és vaj, de mi inkább úgy véljük, hogy az inkább kenyér és margarin lesz".

A MarketWatch megjegyzi, hogy a fogyasztás átstrukturálódása nem csak az emberek ízlésének változása miatt következik be, hanem a termékek egészségességéről szóló folyamatos vitának is. Sok szakértő szerint ugyanis a vaj korántsem tesz olyan rosszat a szervezetnek, mint korábban hitték, egy kicsi vaj például még egy diétába is beleférhet. Egy amerikai hatóság mindeközben azon fáradozik, hogy a transzzsírsavakat – ilyen van a margarinban például – teljesen betiltsák.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!