szerző:
MTI-OS
Tetszett a cikk?

Írásbeli kérdést intézett a paksi bővítés ügyében Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszterhez Oláh Lajos, a Demokratikus Koalíció (DK) országgyűlési képviselője.

Miért gondolta meg magát a kormány a paksi tender ügyében? - erre kíváncsi az írásbeli kérdés tanúsága szerint a DK képviselője.

Oláh Lajos a Paksi Atomerőmű Zrt. és az MVM Zrt. vezetőinek, továbbá Fellegi Tamás volt nemzeti fejlesztési miniszternek 2009 és 2011 között megjelent sajtónyilatkozataival bizonyította, hogy korábban valamennyi illetékes, és a magyar kormány is nemzetközi versenytárgyaláson szándékozott kiválasztani a paksi atomerőmű bővítését kivitelező szállítót. Erről tanúskodik Fellegi Tamás miniszter 2011. január 25-én kelt válasza is Oláh Lajos írásban benyújtott kérdésére - írta a DK kedden közleményben.

A képviselő most aziránt érdeklődött, miért gondolta meg magát a kormány és tett le a szállító nemzetközi tenderen történő kiválasztásáról.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Azt ígérik, öt perc alatt teljesen fel lehet tölteni hamarosan az elektromos autókat

Azt ígérik, öt perc alatt teljesen fel lehet tölteni hamarosan az elektromos autókat

Liu Shaoang világbajnok 500 méteren

Liu Shaoang világbajnok 500 méteren

A CÖF új cége nevével is a 2022-es választásra hangolódik

A CÖF új cége nevével is a 2022-es választásra hangolódik