szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A részvénypiac visszaigazolja, hogy a Tesla-sztori nemhogy nem ért véget az S modell sikerével, hanem könnyen lehet, hogy az csak a kapukat nyitja a cég előtt még nagyobbra. A Portfólió összeszedte az okokat.

Tavaly októberben, amikor a Tesla papírok a csúcson jártak, 195 dollár közelében, hirtelen zuhanórepülésbe váltottak, és meg sem álltak a 120 dollár körüli szintig, sokan azzal vették mindezt tudomásul, hogy lám, a csoda mégiscsak három napig tart, és az elektromos sportautójával piacot robbantó cég eztán lassan beleszürkül majd a részvénypiaci mezőnybe. Decembertől azonban - ahogy az a portfolio.hu kedden publikált cikkéből is látható - a cég papírjai ismét hegymenetbe váltottak, és azóta, bő két hónap alatt visszamásztak a csúcsra.

Sőt, akár már a napokban átléphetnek a 200 dolláros "álomhatáron". Ennek több, egymással összefüggő oka is van, melyekből leginkább az a kép rajzolódik ki, hogy a cég gazdaságilag még sosem volt ennyire ereje teljében, mint manapság.

Villanyfűtése is van.....
©

A részvényárfolyamot fűti többek között az, hogy megnyílt a kínai piac a Tesla S előtt, hogy a hollandiai gyárindítással egy időben nekilátott a nyugat-európai töltőhálózat kiépítésének (ez utóbbi egyébként fontos Észak-Amerikában is), és hogy bővítés előtt áll a Tesla modellpalettája is. Az már tényleg csak hab a tortán, hogy a Consumer Report friss jelentésében az olvasható, hogy a korábbi 11. helyről az 5. helyre ugrott előre az S az Egyesült Államok legkedveltebb márkáinak rangsorában.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Csalásra is képes volt, csak hogy vakcinához jusson egy kanadai mogul

Csalásra is képes volt, csak hogy vakcinához jusson egy kanadai mogul

Ausztriában 200 millió eurót költenek a távoktatásban tanulókra, hogy behozzák a lemaradást

Ausztriában 200 millió eurót költenek a távoktatásban tanulókra, hogy behozzák a lemaradást

Bonyolultabb, drágább és lassabb is lett a csomagküldés az EU és az Egyesült Királyság között

Bonyolultabb, drágább és lassabb is lett a csomagküldés az EU és az Egyesült Királyság között