szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az emberek általában az alapján választanak párt, hog ki és mennyire vonzó a másiknak, mennyire tűnik a másik ember kedvesnek, mik a közös érdeklődési körök. Ugyanakkor érdekes lehet, hogy a személyes pénzügyek kezelése hasonló, illetve különböző kezelése is meghatározó lehet a közös élet során.

A pénz, személyes pénzügyek sokszor meghatározóak a sikerek és a napi boldogság tekintetében, így nem meglepő, hogy a kapcsolatok zűrössé válhatnak, ha a pénzügyek nincsenek rendezve – írja a MarketWatch. A Credit.com több mint ezer embert kérdezett meg pénzügyi szokásaikról a házasság, válás és hitel témakörében.

Az elvált válaszadók szerint a pénz nem az egyedüli ok volt a válásra, ám az ebben a csoportban megkérdezettek 51 százaléka nyilatkozott úgy, hogy a pénzügyekről alkotott nézetkülönbségek hozzájárultak kapcsolatuk felbomlásához. Az elvált válaszadók 28 százaléka válaszolt úgy, hogy közösen hoztak meg hitellel és adóssággal kapcsolatos döntéseket (amikor házasok voltak), ez az arány a házas válaszadóknál 54 százalék volt.

A felmérésből az rajzolódik ki, hogy a házaspárok hitelpontjai sokkal inkább konvergáltak egymáshoz, mint az elváltaké (akik szintén házaséletben eltöltött idejükről adtak véleményt). Az adósság kérdésére kitérve a házaspárok nagyobb arányban válaszoltak úgy, hogy ez nincsen nekik, mint akik már elváltak. Érdekesség, hogy mind a házasok, mind az elváltak úgy nyilatkoztak, hogy hasonló mennyiségű hitellel és adósságal érkeztek meg kapcsolatukba, mint párjuk (kivételt képeztek az egészségügyi célú adósságok és személyi hitelek).

Az elvált válaszadók 22 százaléka nyilatkozott úgy, hogy nem volt tudomása párja hitelpontjairól, mielőtt összeházasodtak, a házas megkérdezettek 15 százaléka mondta ugyanezt. Az oldal azt tanácsolja, hogy még a házasság előtt érdemes beszélni az emberek párjukkal a pénzügyekről, mielőtt kikerülhetne az a kontroll alá és a kapcsolat láthatná kárát egy ki nem beszélt információnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ilyen lesz az új Daciák belső tere

Ilyen lesz az új Daciák belső tere

Kétezer felett a napi megbetegedések száma Csehországban

Kétezer felett a napi megbetegedések száma Csehországban

A függőséget nem lehet levenni, mint egy kabátot

A függőséget nem lehet levenni, mint egy kabátot