szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A magyar gazdasági növekedés kiigazítás nélkül 3,5 százalék volt az idei első negyedévben. A jó gazdasági adatra a forint árfolyama erősödésnek indult az euróval szemben, egy óra alatt másfél forintos volt az ugrás.

Erősödésnek indult a forint euróval szembeni árfolyama a jó GDP-adatra. A KSH első, gyorsbecslése alapján Magyarország bruttó hazai terméke 2014. I. negyedévében 3,5 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva.

Már nem a 311-es, a 300-as szinthez közelítünk
©

A forint árfolyama a reggeli 303,5-303,7-es szint közeléből egy óra alatt a 302,5-ös szint közelébe erősödött az euróval szemben, ez négyhavi csúcsot jelent. A forint ugyanakkor úgy fest, ezt a szintet egyelőre nem tudja áttörni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!