szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Több ezer cég és magánszemély neve szerepel a NAV legújabb feketelistáján, amelyen a be nem jelentett dolgozókat foglalkoztatókat összesítették. Egy térinformatikával foglalkozó cég most megmutatja, hogy az ön otthona közelében van-e ilyen vállalkozás.

Több mint 4600 nevet tartalmaz az adóhatóság azon listája, melyen a feketén foglalkoztatókat – cégeket és magánszemélyeket – összesítették. A NAV listáján sok a szállítmányozással, fuvarozással, élelmiszer- és ruházati kiskereskedelemmel foglalkozó cég, valamit étel-házhozszállítással és mezőgazdasági munkával foglalkozó gazdasági társaságok.

Az ESRI Magyarország Kft. a listát térképre vitte, ezen keresztül pedig rá lehet keresni arra, hogy saját otthonunk mellett például van-e olyan cég, magánszemély, aki a NAV listáján szerepel, illetve melyek az országnak azok a területei, amelyek érintettek e jelenség által.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meghalt a jeges vödrös kihívás egyik központi figurája

Meghalt a jeges vödrös kihívás egyik központi figurája

Nem elírás: 67 kilométerrel árulnak egy kései Moszkvicsot

Nem elírás: 67 kilométerrel árulnak egy kései Moszkvicsot

Az újfajta arcmaszk szanaszét süti a beáramló koronavírust

Az újfajta arcmaszk szanaszét süti a beáramló koronavírust