szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy brit hölgynek nem adott hitelkártyát a bankja, mondván túl idős hozzá. Állítólagos felső korhatárra hivatkozott a pénzintézet, ám az nem is létezett. Magyarországon van? A Pénzcentrum körülnézett.

Hiába igényelt hitelkártyát egy 85 éves brit nő, a bank visszautasította kérelmét azzal, hogy  túllépte a 75 éves korhatárt - írja a Pénzcentrum.  A brit törvények azonban tiltják 2010 óta a cégeknek, hogy életkoruk alapján diszkriminálják az embereket, néhány kivétel - így a pénzügyi szektor - akad. egy újságíró azonbanfelkereste az érintett bankot, akik arról tájékoztatták, hogy a pénzintézetnél nem létezik az emlegetett 75 éves felső korhatár.

Ami a hazai gyakorlatot illeti, úgy tűnik, hogy nincs egységesen felső korhatárhoz kötve a magyar bankoknál a hitelkártya igénylése. A legtöbb pénzintézet honlapján leginkább csak a minimum szükséges 18-23 éves életkort tüntetik fel. Az Erste, az MKB, az FHB és a Budapest Bank lapunknak küldött válaszából kiderül, hogy náluk valóban nincs is maximalizálva a hitelkártyát igénylők kora, tehát ezért nincs is a honlapon sem feltüntetve.

További részleteket itt lehet olvasni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Háborúban már leváltották volna a Színművészeti kancellár-ezredesét

Háborúban már leváltották volna a Színművészeti kancellár-ezredesét

Trump „egy Trump nevű ürgére” szavazott az elnökválasztáson

Trump „egy Trump nevű ürgére” szavazott az elnökválasztáson

Győr fideszes polgármestere nem mindennapi módon zárta az ‘56-os műsort

Győr fideszes polgármestere nem mindennapi módon zárta az ‘56-os műsort